U Grčkoj otkrivena grobnica antičkog ratnika sa zakopanim blagom (FOTO)

DREVNO BOGATSTVO

U Grčkoj otkrivena grobnica antičkog ratnika sa zakopanim blagom (FOTO)

Američki arheolozi u Grčkoj izjavili su kako se radi o najvećem otkriću u poslednjih 65 godina na tom podneblju
Objavljeno:

U blizini grčkog grada Pilosa, na Peloponezu, otkrivena je netaknuta ratnička grobnica iz Bronzanog doba, stara preko 3500 godina, prenelo je tamošnje Ministarstvo za kulturu. Kapitalni pronalazak srpksih arheologa: Pronađen pečat cara Lazara! (FOTO)

Međunarodni tim arheologa, na čelu sa američkim stručnjacima, otkrio je raskošnu antičku grobnicu, ispunjenu sa više od 1400 relikvija, među kojima je pregršt dragog kamenja, nakita, oružja, bronze, srebra i zlatnih sudova. Prema njihovim rečima, radi se o najvećem otkriću od sredine 20. veka u kontinentalnoj Grčkoj.
- Ova neotvorena grobnica mikenskog ratnika, koja datira iz perioda oko 1500 godine p.n.e. jedno je od najveličanstvenijih otkrića praistorijskog bogatstva tokom poslednjih 65 godina u Grčkoj - rekao je arheolog Šari Stoker, sa Univerziteta u Sinsinatiju.
Reuters
Drveni kovčeg neznanog, ali očigledno velikog junaka, otkriven je na zemljištu Nestorove palate iz mikenskog perioda i prilično je veliki: 2,4 metra dužine i 1,5 metra širine. (Espreso.co.rs / GMA network)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.