MISTERIJA BERMUDSKOG TROUGLA NIKADA NIJE REŠENA! Da li znate ko je prvi otkrio da se nesreće događaju?
Bermudski trougao, Foto: Printscreen/youtube

oBRAZUJTE SE

MISTERIJA BERMUDSKOG TROUGLA NIKADA NIJE REŠENA! Da li znate ko je prvi otkrio da se nesreće događaju?

Letelice nikada nisu pronađene, kao ni tri aviona koja su krenula u misiju spasavanja

Objavljeno:

Jedna od najvećih enigma današnjice je Bermudski trougao, oblast u Atlantskom okeanu u kojoj prema raznim teorijama nestaju brodovi i avioni.

Granice ove zagonetne regije nisu sasvim poznate, ali se kao margine uzimaju ostrva Bermuda i Portoriko, kao i Florida.

Ime Bermudskom trouglu dao je Vinsent Gadis 1964. godine, a o nestanku letelica i brodova u njemu kružile su razne teorije zavere, počev od vanzemaljaca do Atlantide. Mnogi i danas veruju da je reč o podzemnim gasovima, ali i mešanju tople i hladne morske struje u tom području.

Prva osoba koja je pisala o Bermudskom trouglu bio je ko drugi no Kristofer Kolumbo. U svom dnevniku davne 1492. godine napisao je da je na tom području prestao da mu radi brodski kompas, kao i to da je spazio vatrenu kuglu na nebu iznad tog mesta.

Jedan od najpoznatijih nestanaka letelica u istoriji Bermudskog trougla dogodio se 1945. godine. Pet torpednih bombardera američke vojske sa 14 članova posade poletelo je iz Fort Lauderdalea u Floridi do ostrva Biminija. Devedeset minuta od poletanja operateri su dobili signal da kompas u letelicama ne radi. Nakon toga je prekinuta sva komunikacija.

Letelice nikada nisu pronađene, kao ni tri aviona koja su krenula u misiju spasavanja.

Takođe, jedna od najvećih tragedija na tom prostoru desila se u martu 1918. godine, kada je nestao teretni brod dug 165 metara, na kome se nalazilo 306 članova posade. Olupina nikada nije pronađena. Ista sudbina zadesila je i dva sestrinska broda koja su prolazila sličnom rutom 1941. godine.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.