Ovo su najveći mafijaši u poslednjih 100 godina, a među njima su i dva Srbina! (FOTO) (VIDEO)
Foto: profimedia, wikipedia

žestoki momci sa asfalta

Ovo su najveći mafijaši u poslednjih 100 godina, a među njima su i dva Srbina! (FOTO) (VIDEO)

Likovi na ivici života i smrti, moći i propasti, galmura i bede... Ovo su najveći mafijaši sveta!
Objavljeno: 09:14h

3. Džozef Čarls Bonano - "Džo Banana" (1905 – 2002)

Poznat po nadimku koji je mrzeo, Džo Banana je vodio jednu od najmoćnijih mafijaških grupa pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Bio je bos Bonano familije, jedne od pet mafijaških porodica Njujorka, i član "Komisije" svojevrsnog mafijaškog upravnog odbora, koji je "koordinirao mafijaške aktivnosti" u Njujorku i većim američkim gradovima.

foto: Youtube printscreen

Šezdesetih godina je želeo da postane "Capo di tutti capi" čime je izazvao tzv. "Banana rat", sukob mafijaških porodica koji je doveo je do njegovog izgnanstva iz Njujorka. Hapšen je više puta, prvi put 1930. kada je optužen da je prenosio oružje za Ala Kaponea. U izveštaju njujorške policije iz 1983 Bonanova organizacija bila je navedena kao "duboko umešana u krijumčarenje narkotika" u SAD i pornografiju. Umro je u 98. godini.

4. Karlo Gambino - "Don Karlo" (1902 - 1976)

Kapo mafijaške Gambino imperije, koja se u SAD bavila (i bavi se?) reketiranjem, iznuđivanjem, pranjem novca i prostitucijom.

foto: Wikipedia

Uspon te njujorške familije počeo je 1957. kada je Karlo naručio ubistvo Alberta Anastazija da bi ga nasledio. U Gambinovo doba američka mafija je svoju hijerarhiju proširila na celu teritiriji SAD.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.