DOKTORKA RAZBILA MITOVE: "Sve vreme pogrešno idete u toalet, ovako je ispravno mokriti"! (VIDEO)
Teresa Irvin, Foto: Printscreen/TikTok

NEVERICA

DOKTORKA RAZBILA MITOVE: "Sve vreme pogrešno idete u toalet, ovako je ispravno mokriti"! (VIDEO)

Ako sedite uspravno, kaže ona, čak trećina mokraće ostaje u mokraćnom mehuru

Objavljeno:

Iako ste verovatno mislili da je nemoguće pri odlasku u toalet u nečemu pogrešiti, čini se kako postoji i 'ispravan' način mokrenja - tako barem u svom videu kaže ginekolog i urolog dr. Teresa Irvin, koja je za svoje paritelje demonstrirala dva načina - onaj pogrešni i onaj ispravni. - Većina nas je pogrešno naučila mokriti - kaže dr. Irving i demonstrira uspravno sjedanje na VC šolju, te napominje da se 'na taj način bešika dobro ne isprazni'.

@dr.teresa.irwin

Did you know with a simple adjustment you can increase your bladder health? #doctor #healtheducation #healtheducator #women #mom #texas #fyp

♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

Naime, ako sedite uspravno, kaže ona, čak trećina mokraće ostaje u mokraćnom mehuru.

- Ispravan način je da na VC šolju sednete 'kao kauboj', odnosno da se nagnete telom prema napred, laktove stavite točno iznad kolena, dok su stopala na podu ispružena - objasnila je doktorka u svom videu koji je zatekao mnoge žene.

- Neverovatno da tek u ovim godinama učim kako se pravilno prazni bešika- napisala je jedna korisnica u komentarima, a druga kaže kako je 'do sad bila sigurna da nešto s njom nije u redu, jer se, dok mokri, oduvek mora nagnuti prema napred...', preneo je The Sun.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.