LAŽNI PUTIN ZAGOSPODARIO SVETOM: Gledaju ga kako sprema palačinke i rusku salatu, NE VERUJU DA NIJE PRAVI! (VIDEO)
Lažni Vladimir Putin, Foto: Printscreen/TikTok

PRVI ČOVEK RUSIJE

LAŽNI PUTIN ZAGOSPODARIO SVETOM: Gledaju ga kako sprema palačinke i rusku salatu, NE VERUJU DA NIJE PRAVI! (VIDEO)

Često ovakvi snimci deluju toliko realno da mnogi korisnici nisu ni u stanju da razlikuju da li je reč o pravom ili lažnom snimku

Objavljeno: 13:48h

Početkom decembra 2020. anonimni korisnik je otvorio TikTok profil pod nazivom "Prvi čovek Rusije", posvećen ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Za samo tri meseca, kratkim videozapisima, skupio je više od 4,7 miliona pratilaca.

Na kanalu se objavljuju tzv. "deepfake" snimci glumca koji imitira Putina. Tehnologija "deepfake" temelji se na veštačkoj inteligenciji koja omogućava produkciju ili izmenu fotografija i snimaka i tako manipuliše sadržajem da nalikuju nekoj osobi.

Često ovakvi snimci deluju toliko realno da mnogi korisnici nisu ni u stanju da razlikuju da li je reč o pravom ili lažnom snimku.

Na lažnom Putinovom profilu se mogu naći snimci na kojima ruski predsednik pleše na popularne TikTok hitove, posećuje teretanu, saunu, pokazuje kako se pripremaju palačinke i ruska salata.

@1facerussia

Проезжал мимо Новосибирска. Пришлось вмешаться. А в вашем городе чистят дороги? ? ##снегопад ##дороги ##новосибирск

♬ оригинальный звук - Первое лицо

Koliko je profil popularan najbolje svedoči snimak "Putina" kako isprobava svoju omiljenu košulju, koji je pogleda više od 90 miliona puta, piše RTL.

Neki korisnici ne shvataju da je "Putin" na snimkama kreacija veštačke inteligencije te postavljaju pitanja "predsedniku", a on im "rado odgovara".

- Banja leči, banja pari, banja sve na mesto stavi - kaže "Putin" na snimku gde je u ruskoj sauni. Profil se bavi problemima s kojima se obično suočavaju ruske provincije.

Na nekoliko snimaka lažni Putin čisti sneg u Novosibirsku i kaže da se putevi ne bi trebalo čistiti "osim kad on dolazi u posetu".

Bonus video:

00:21

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ammar Mešić

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.