IMAO JE 8 GODINA KADA JE ŠOKIRAO SVET: Najjači klinac na svetu porastao, ovako izgleda Mali Herkul! (VIDEO)
Ričard Sendrake, Foto: Printscreen/Youtube

ZALUĐENIK ZA FITNES

IMAO JE 8 GODINA KADA JE ŠOKIRAO SVET: Najjači klinac na svetu porastao, ovako izgleda Mali Herkul! (VIDEO)

Britanski mediji su tada prenosili i izjave pojedinih lekara koji su sumnjali u mogućnost da se dete u tom uzrastu tako razvije bez korišćenja steroida

Objavljeno:

Pre nekoliko godina svet je poludeo za slikama nabildovanog osmogodišnjama Ričarda Sendrake.

Zaluđenik za fitnes od malih nogu postao je apsolutni Internet hit zbog trbušnjaka i mišića na kojima su mu zavideli i odrasli.

Ričard je tada bio poznat kao "najjače dete na svetu", a o njemu je ček 2004. godine snimljen i dokumentarac. Navodno je kao osmogodišnjak dizao 40 kila, zbog čega je dobio nadimak "Mali Herkul".

Njegovi roditelji su ubrzo unajmili profesonalnog trenera Frenka Đardina da pokrene dečakovu profesionalnu karijeru, posle čega su krenuli i sponzorski ugovori i novac...

Ubrzo je otkriveno da je njegova otac Pavel uhapšen jer je prebio dečakovu mamu Lenu kada je Ričard imao 11 godina. Krenule su glasine da je otac zlostavljao i sina, tačnije, terao ga da postane bodibilder. Navodno je Ričard morao da spava na patosu, a otac mu je zabranjivao da se igra s drugom decom dok nije napunio 10 godina.

Britanski mediji su tada prenosili i izjave pojedinih lekara koji su sumnjali u mogućnost da se dete u tom uzrastu tako razvije bez korišćenja steroida.

Nakon "svetske slave" i kontroveri Ričard je napustio svet bodibildiga 2015. godine. Sada ima 23 godine i otkriva zašto - "umorio sam se od svega toga".

Danas radi kao kaskader u filmskom studiju u Los Anđelesu - "nekoliko puta dnevno me zapale", a u kondiciji ostaje bez teretane - skejtbord i trčanje uz stepenice je sada njegov trening.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.