SITNI DEDICA OD 94 GODINE SEDEO JE PORED KLAVIRA: Onda je počeo da svira i SVEMIR JE ZAPLAKAO! (VIDEO)
Maestro, Foto: Liveleak

NEVEROVATNO

SITNI DEDICA OD 94 GODINE SEDEO JE PORED KLAVIRA: Onda je počeo da svira i SVEMIR JE ZAPLAKAO! (VIDEO)

Svet je oduševljen snimkom

Objavljeno:

Ovaj deka ima 94 godine, a njegov snimak kako svira klavir probudio je emocije ljudi širom sveta.

On je svirao Betovenovu Mesečevu sonatu, prvi stav.

Klavirska sonata br. 14 op. 27, br 2 u cis-molu, popularno poznata kao Mesečeva sonata, je sonata za klavir Ludviga van Betovena. Završena je 1801. i posvećena 1802. njegovoj učenici, grofici Đulijeti Đukardi.

Betoven je sam dao svom radu nadimak "Sonata kao fantazija" ("... gleichsam eine Fantasie"). Termin "Fantazija" se odnosi na neobično kretanje sekvenci sonate. Tako je netipična za konvencionalne formulare sonata sa tempima odnosnih setova. Rad nema prvi (brzi) set u obliku sonate, kakav su sadržale sonate u to vreme. Umesto toga, počinje sa Adađom (spor tempo), nakon čega je življi Alegreto sa triom, zatim brzo, veoma dramatično finale, koje ima strukturu sonate. Ovde je upečatljivo da se tempo povećava na traci. Franc List je okarakterisao komad tako što je obeležio drugu sekvencu kao "cvet između dve provalije".

Ovaj komad je jedna od Betovenovih najpopularnijih kompozicija za klavir, a bila je popularna čak i u njegovo vreme. Betoven je napisao Mesečevu sonatu u svojim ranim tridesetim. Nema dokaza da mu je neko tražio da napiše ovu sonatu.

(Espreso.co.rs/liveleak.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.