SVINJI SU U MOZAK UGRADILI ČIP I SADA SVI UŽIVO PRATIMO NJENO PONAŠANJE: Prvo čipovano živo biće radi ovo
Foto: printscreen

uticalo na živce i mozak kod doroti

SVINJI SU U MOZAK UGRADILI ČIP I SADA SVI UŽIVO PRATIMO NJENO PONAŠANJE: Prvo čipovano živo biće radi ovo

Direktor kompanija SpaceX i Tesla Ilon Mask nedavno je predstavio svinju kojoj je, kako kaže, u mozak namešten mali kompjuter, piše "The Guardian".

Objavljeno:

"Ispred nas je zdrava i srećna svinja Gertrude, stidljiva je ali ima veliku količinu energije. Voli život, znate. U mozgu već dva meseca ima mali implantat", kazao je Mask predstavljajući životinju svetu.

Milijarder je Gertrude predstavio preko video linka, objašnjavajući kako je implantat u njenom mozgu veličine običnog novčića.

Uz to je dodao kako je implantat moguće ukloniti, pokazujući zatim svinju Doroti i govoreći kako je ona jedno vreme imala implantat u mozgu, ali da je isti vrlo brzo uklonjen.

Mask je rekao da bi ovakvi uređaji mogli pomoći ljudskoj inteligenciji da ima veće šanse u borbi sa veštačkom inteligencijom, koju smatra "egzistencijalnom pretnjom".

Na događaju u petak izneo je niz tvrdnji o potencijalnim mogućnostima ove tehnologije, govoreći kako bi se ona mogla koristiti za jednostavne stvari poput igranja video igara, ali i za one kompleksnije - mogla bi omogućiti nepokretnoj osobi da ponovo hoda.

Sve ovo radi kroz kompaniju "Neuralink", a stručnjaci za neuronauku kažu da su, iako je misija "Neuralinka" da čita i stimuliše moždane aktivnosti kod ljudi izvodiva, planovi kompanije pretjerano amibiciozni.

Dodaju da se mali uređaji koji elektronski stimulišu živce i područja mozga za lečenje gubitka sluha i Parkinsonove bolesti ugrađuju u ljude već decenijama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.