10 činjenica o drogi za koje 100% niste čuli! (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Giphy

i Kenedi igrao s njima

10 činjenica o drogi za koje 100% niste čuli! (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Saznajte sve ono što niste znali o drogama, ali nemojte baš i da ih probate
Objavljeno:

Činjenice o štetnosti droge niko ne može da ospori, a ona izaziva veliku zavisnost, kako fizičku tako i psihičku. Međutim, svet zarađuje ogromnu lovu na proizvodnje heroina, kokaina ali drugih droga.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ipak, postoje neke genijalne činjenice o drogama kroz istoriju koje nisu poznate svima. Morfijum i razni drugi opijati korišćeni su raznim situacijama, a čak je i Kenedi imao svoje epizode.

Pitaće te starost gde ti je bila mladost: 20 stvari za kojima ćete zažaliti kad omatorite! (GIF)

Koliko god da je jeziva, ovi podaci su ultra zabavni i sigurni smo da ćete naučiti nešto novo.

10. Anabolički steroidi

Jedan profesor psihologije je 1889. godine ubrizgao u sebe tečnost iz testisa pasa i zamorčića, da bi primetio poboljšanje u snazi i zdravlju. Nacisti su tokom Drugog svetskog rata istraživali anaboličke steroide u koncentracionim logorima, a ubrzo su zbog rezultata prešli i na svoju vojsku.

Do kraja rata istraživač Leo Ruzicka uspeo je da ekstrahuje molekule testosterona iz holesterola, a ovaj poboljšani steroid se koristio za lečenje žrtava iz koncentracionih logora. Hormon je uspeo da im pomogne da prevaziđu stravično propadanje mišića, a Leo je dobio i Nobelovu nagradu za svoje otkriće.

foto: Giphy

Naravno, bodibilderi i sportisti su počeli da koriste steroide kako bi poboljšali svoju mišićnu masu.

9. Listovi kokaina

Kokain ima široku upotrebu, ali njegovi listovi se koriste još od 3000 godine pre Hrista i još uvek se koriste u nekim kultirama Južne Amerike. Upotreba je laka, on se žvaće između obraza i vilice, a ima olakšavajuće dejstvo od visinske bolesti, povećava izdržljivost i briše umor.

foto: Giphy

Koristi se i kao čaj, a ima lekovito dejstvo na glavobolje, jake grčeve i bolove u zubima. Priznajte, sad se i vama gricka malo koke.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.