Rusi tvrde: Imamo novi avion, bolji od Erbasa i Boinga! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP / Alexander Astafyev

Predstvaljen Irkut MS-21

Rusi tvrde: Imamo novi avion, bolji od Erbasa i Boinga! (FOTO) (VIDEO)

Letelica nije napravljena od metala, nego od kompozitnih materijala, pa je zbog toga mnogo lakši i čvršći. Kupcima će biti ponuđen u dve verzije
Objavljeno: 11:32h

Novi ruski putnički avion srednjeg dometa Irkut MS-21, predstavljen u Sibiru, trebalo bi da bude konkurentan modelima najvećih svetskih proizvođača Boinga i Erbasa, a u mnogočemu i bolji. On će se uskoro naći u flotama ruskih, ali i stranih kompanija, objavio je Rojters prema izveštajima ruskih medija. Nerealno je koliko će putnika moći da leti novim modelom aviona (FOTO) (VIDEO) Avion će biti ponuđen u dve verzije: veći "MS-21-300", za 160 do 211 putnika, i "MS-21-200" koji će moći da primi od 130 do 165 putnika. Fabrika "Irkut" je već sklopila ugovore sa domaćim i stranim kompanijama, a isporuka letelica bi trebalo da počne 2018. godine.

foto: AP / Alexander Astafyev

Proizvođač tvrdi da će avion moći da pokrije udaljenosti do 6.400 kilometara, a da će operativni troškovi letova biti za 15 posto manji od onih koje izvode slični avioni današnje generacije.

Svečanom predstavljanju modela putničkog aviona prisustvovao je i ruski premijer Dmitrij Medvedev.

foto: Reuters / Sputnik

- Potpuno sam uveren da će ovaj avion biti ponos ruskog civilnog vazduhoplovstva i da će naši građani, kao i stranci, uživati leteći u MS-21 - rekao je ruski premijer na predstavljanju letelice koja se još uvek nalazi u fazi testiranja. Serijska proizvodnja bi trebalo da počne sledeće godine.

foto: AP / Alexander Astafyev

- Ova letelica nije napravljena od metala, nego od kompozitnih materijala. To nam omogućuje da oblikujemo avion na poseban način. Bitno je lakši i čvršći, što je veliki napredak u našoj vazduhoplovnoj industriji - izjavio je potpredsednik fabrike "Irkut" Vladimir Volkov. (Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.