Gifovana Odiseja: Pogledajte legendarni film u 569 gifova (GIF) (VIDEO)

istorijski poduhvat

Gifovana Odiseja: Pogledajte legendarni film u 569 gifova (GIF) (VIDEO)

JB se potrudio da na svaki gif stavi prateći tekst iz filma. Ali i budimo realni, nije kao da ima puno teksta u filmu
Objavljeno: 11:11h

Zbog gifova umiremo od smeha svaki dan, ali ovako nešto je istorijski projekat. Predstavljamo vam 2001: Gif Odiseju! Digitalni producent i tekstopisac, poznat kao JB, iseckao je Kjubrikovu Odiseju i napravio 569 gifova u nizu. 30 fotografija stepenica koje će vas oboriti s nogu! (FOTO) Gifijeva platforma mu je pomogla, pa sada svi mogu da pogledaju legendarni film na drugačiji način. Verovatno ćete pomisliti, pa kako da gledam bez zvuka i titla? JB se potrudio da na svaki gif stavi prateći tekst iz filma. Ali i budimo realni, nije kao da ima puno teksta u filmu.

Ono što se krije iza ovog projketa je ideja ispitivanja granica gifova, ali i neka vrsta eksperimenta oko autorskih prava. Ovo se pre svega odnosi na deo oko pravilne upotrebe nečijih dela.
- Ja pokušavam da odredim granice gifa zadržavajući njegova ograničenja. Činjenica da oni nemaju zvuk i da su ograničeni na 256 boja, dosta me frustrira - rekao je JB.
On se nada da će uskoro moći ovaj projekat da zakači na svoj sajt i da će obuhvatiti ceo film koji se može naći na internetu i slobodno koristiti.
Ovde može pogledati video o projektu, a na ovom linku svih 569 gifova:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.