SVI OSTANU BEZ DAHA KADA VIDE OVU GRAĐEVINU: A u stvari ona je JAVNI TOALET!
Norveška lepota, Foto: Printscreen/youtube

samo u norveškoj

SVI OSTANU BEZ DAHA KADA VIDE OVU GRAĐEVINU: A u stvari ona je JAVNI TOALET!

Ima oblik talasa pa se savršeno uklapa u okolinu

Objavljeno:

Pri izgradnji javnog toaleta uglavnom se misli na funkcionalnost, dok je dizajn sporedna stvar. To pak nije slučaj s toaletom za javnu namjenu koji je prošle godine izgrađen na ruti Helgelandskysten, a koja putnike upoznaje s čarobnih 433 kilometara kroz Norvešku između Holma i Godojstraumena.

Zgradu kod Uredplasena na severu ove evropske zemlje dizajnirao je arhitektonski biro Haugen/Zohar iz Osla, a ima oblik talasa pa se savršeno uklapa u okolinu i ima savršen pogled na more. Mnogi ga nazivaju i najlepšim javnim WC-om na svetu.

Osim zgrade od betona i stakla tu je napravljena terasa kao i amfiteatar za proučavanje okoline. Turisti ovdje najčešće dolaze kako bi promatrali polarnu svetlost u zimu, i ponoćno sunce u toplijem delu godine.

Norveška ima 18 takvih lepih ruta koje su napravljene da bi pomogle pojedincima da istraže zemlju kopnenim putem. Ovo pak nije jedini javni toalet koji je privukao pažnju. Zgradu javnog WC-a na ruti Aurlandsfjelet je internet portal DesignCurial 2015. godine proglasio najboljim javnim toaletom.

BONUS VIDEO: ESPRESO.CO.RS INTERVJU NEDELJE: Marija Obradović, potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS)

(Espreso.co.rs / CDM.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.