Zašto polovina milenijalsa u Americi i dalje živi sa svojim roditeljima? (FOTO) (GIF)

život na kauču, sa svojima

Zašto polovina milenijalsa u Americi i dalje živi sa svojim roditeljima? (FOTO) (GIF)

Generacije milenijalsa danas završavaju fakultete više od bilo koje ranije generacije, ali imaju i najveće dugove
Objavljeno:

Neverovatni podaci koji su šokirali američku javnost otvorili su niz pitanja i velike diskusije. Prema poslednjim istraživanjima 48 odsto svih dvadesetpetogodišnjaka u Americi živi sa svojim roditeljima. Ali koji je pravi razlog što se milenijalsi još uvek nisu osamostalili? 20 kultnih filmskih scena sa i bez specijalnih efekata! (FOTO) Autor teksta tvrdi da za to nisu krivi ni studenski dugovi, niti problem potrošnje, već ono što ih koči su primanja. San o životu u potkrovlju, poput Džoija i Čendlera iz "Prijatelja", brzo se pretvorio u armiju milenijalsa koji žive u podrumima svojih roditelja. Pew Social Trends je u svojim izveštajima naveo da veliki broj mladića živi u podrumima svojih roditelja, ali i da je broj devojaka koje žive sa roditeljima danas veći nego u bilo kom periodu od 1940. godine! Procena je da sve više devojaka završava fakultet sa ogromnim dugom koji ih čeka i doprinosi ovakvim podacima.

Pew Social Trends
Većina dvedesetogodišnjaka je željno da izađe iz dugova, ali nisu ni svi dugovi loši. Ono što jeste problem milenijalsa što su oni u lošim dugovima - pre svega se misli na studentske kredite. Ali postoji jednostavno rešenje za njihove muke, a odgovor je u prihodima. Ono što milenijalsi treba da urade jeste da naprave svesnu odluku da žele da povećaju svoje prihode, da bi to postigli moraju da se promovišu i prodaju svoje veštine i znanja i na kraju da reinvestiraju zarađeni novac. Autor im predlaže da ne slušaje savete koji im govore da moraju prvo da otplate svoje dugove, već da ušteda treba da im bude jedini prioritet. Ukoliko sakupe dovoljno novca kasnije će moći brže i lakše da vrate dug. Jednom prilikom je upoznao mladića (28) koji je radio kao agent za nekretnine ali nije zarađivao dovoljno novca. Kako bi mu pomogao ponudio mu je posao kod njega u firmi gde bi imao tri puta veću platu. Ali mladić je to odbio, nije pratio novac. Generacije milenijalsa danas završavaju fakultete više od bilo koje ranije generacije, ali imaju i najveće dugove. Zašto? Zato što ne prate novac.
Pew Social Trends
Ukoliko ste milenijal i želite da se rešite duga budite spremni da uradite sledeće: 1. Pratite novac 2. Budite spremni da izađete iz zone komfora i suočite se sa neprijatnostima 3. Radite teške stvari 4. Rešite se negativnih uticaja 5. Tražite prilike i reagujte brzo Oni su najobrazovanija generacija, sa najvećim dugom i nemogućnošću da se zaposle, a savet je jednostavan - bacite svoj CV jer će svakako završiti u nekoj crnoj rupi jer upotrazi za poslom vi prodajtete sebe, sve što znate i možete da pružite kompaniji. Napravite spisak ljudi, ne kompanija, za koje biste voleli da radite i na sve načine dođite do njihovog kontakta. Jer ukoliko ste prinuđeni da se vratite kod svojih roditelja, produžićete svoje patnje ukoliko ne napravite dramatične poteze kako biste osiguralu finansijsku nezavisnost. (Espreso.co.rs / Entrepreneur)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.