NEVAKCINISANO DETE JE DOBILO VISOKU TEMPERATURU, RODITELJI GA NISU VODILI LEKARIMA: Onda im je u dom upala POLICIJA
Policija je upala i uzela im dete, Foto: Youtube printscreen

STROGI ZAKON

NEVAKCINISANO DETE JE DOBILO VISOKU TEMPERATURU, RODITELJI GA NISU VODILI LEKARIMA: Onda im je u dom upala POLICIJA

Nakon nekog vremena policajci su se pojavili pred stanom s nalogom za pretres

Objavljeno:

Šokantni snimak stiže iz Arizone gde su policajci nasilno ušli u porodični dom i nevakcinisano dete s temperaturom višom od 40 stepeni Celzijusevih oduzeli roditeljima i odveli lekarima.

Na snimku se vide policajci stanice Čandler kako ruše ulazna vrata stana s oružjem i policijskim štitom u rukama.

Dvogodišnjeg dečaka odveli su iz porodičnog doma nasilno nakon što je lekar prijavio dete Centru za socijalni rad. Lekari su strahovali da dete ima meningitis, ali ispalo je da je reč o respiratornoj infekciji.

Roditelji su dete u februaru doveli lekaru na pregled s temperaturom većom od 37 stepeni. Lekar im je poručio da odvedu dete na hitni prijem u bolnicu, no detetu se temperatura supustila pa nisu nikad otišli.

Kada je lekar to saznao, nazvao je socijalnu službu. Radnici Centra za socijalni rad potom su nazvali policiju i zamolili da provere dete.

Prema pisanju ABC-a, dečakov otac odbio je da pusti policajce u stan.

Nakon nekog vremena policajci su se pojavili pred stanom s nalogom za pretres i uz uporabu sile ušli u stan jer porodica nije sarađivala.

Zastupnica Keli Taunsend, koja je lobirala za prolazak zakona kojim se omogućava Centru za socijalni rad da izda nalog za pretres kako bi se dete oduzelo roditeljima u situaciji koja nije vanredna, oštro je osudila incident.

Videvši snimak ostala je u šoku.

- To nije država koju ja priznajem. Ko ustvari ovde nadzire dete? - zapitala se.

- Čini se da je ovde nadzor nad detetom predana lekaru, a roditelja se ništa ne pita. Moramo priznati da je ova situacija greška i moramo se fokusirati na slučajeve u kojima doista postoji zanemarivanje i zlostavljanje deteta - poručila je Taunsend.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.