NEĆETE VEROVATI KAKO: Dečak (7) zaradio 22 miliona dolara za samo godinu dana
Vrti lovu za ocenjivanje igračaka, Foto: Printscreen/youtube

kao matorac

NEĆETE VEROVATI KAKO: Dečak (7) zaradio 22 miliona dolara za samo godinu dana

Njegov kanal Ryan ToysReview bavi se recenzijom igračaka

Objavljeno:

Rajan (7) je dečak iz SAD-a koji je za samo godinu dana zaradio vrtoglavih 22 mililona dolara i time zaseo na prvo mesto ovogodišnje Forbsove liste YouTube zvezda koje zarađuju najviše.

Njegova zarada se gotovo udvostručila u odnosu na 2017. U obzir je uzet period od 1. juna 2017. do 1. juna 2018. godine. Njegov kanal Ryan ToysReview bavi se recenzijom igračaka. Dečak dobija razne najnovije igračke i ocenjuje ih.

Najgledaniji njegov video bilo je otvaranje gigantskog jajeta u kome se nalazila Pixarova igračka automobil - pogledan je više od 900 miliona puta. Kanal mu ima više od 17 miliona pretplatnika, a uglavnom se radi o deci uzrasta između tri i sedam godina. Dečak je proširio posao na svoju liniju igračaka dostupnih u trgovinama - uglavnom se radi o divovskim jajima ispunjenim raznim igračkama.

Njegova majka je bila nastavnica hemije u srednjoj školi i dala je otkaz kako bi pomagala sinu u poslu. Otac mu radi kao građevinski inženjer. Majka je opisala kako je sve počelo.

- Ranije je Rajan bio strastveni gledalac recenzija igračaka, posebno onih koje su bile fokusirane na lokomotivu Thomas. Jednog dana me pitao: 'Kako to da ja nisam na YouTubeu kada su sva druga deca tamo?'. Tako smo odlučili da bi to mogli i da napravimo. Odveli smo ga u prodavnicu po prvu igračku, mislim da je to bio Lego voz - rekla je.

Rajan ima dve mlađe sestre bliznakinje koje se ponekad pojave u videima.

Forbs: Top 10 ljudi s najvećom zaradom na YouTubeu 2018.

1. Rajan - 22 miliona dolara

Kao i svaki drugi sedmogodišnjak voli Lego kockice, vozove, automobile, a vole ih i njegovih 17 miliona pretplatnika.

2. Džejk Pol - 21.5 miliona dolara

To je mlađi brat Logana koji je zauzeo 10. mesto. Imao je više od 3.5 milijardi pregleda na svojim rap pesmama i raznim prankovima.

3. Dude Perfect - 20 miliona dolara

Ova petočlana sportska ekipa (Kobi i Kori Koton, Garet Hilbert, Kodi Džons i Tajler Toni) specijalizovana je za veštine koje zahtevaju spretnost te za komplikovane trikove - recimo, video u kome bacaju ping-pong loptice i tako pokreću domino pogledan je 175 miliona puta.

4. DanTDM - 18.5 miliona dolara

Daniel Midlton, britanski igrač koji se specijalizovao za Minecraft, već šest godina igra igrice pred kamerama, a prati ga čak 20.7 miliona ljudi.

5. Džefri Star - 18 miliona dolara

Make-up umetnica koja ima i svoju liniju kozmetike 'Jeffree Star Cosmetics' na kojoj, procenjuje se, zarađuje oko 100 miliona dolara godišnje.

6. Markiplier - 17.5 miliona dolara

Na svom PS4 je gotovo po cele dane, i tako svaki dan. Ovaj igrač je poreklom sa Havaja.

7. Vanoss Gaming - 17 miliona dolara

Duhoviti kanadski igrač Evan Fong igra Call of Duty i Assassin Creed. Osim toga, gradi i hip-hop karijeru, ali muzika mu do sada nije bila ni približno isplativa kao YouTube kanal.

8. Jacksepticeye - 16 miliona dolara

Brbljiv i energičan Šon Mekloflin najpopularniji je YouTuber u Irskoj zahvaljujući njegovom šarolikom komentarisanju video igara. Napravio je seriju za Disney i razvija ekskluzivni sadržaj za live streaming platformu Twitch.

9. PewDiePie - 15.5 miliona dolara

Skandal nije zaustavio Feliksa Kjelberga, švedskog igrača sa 72.5 miliona pratilaca. Uprkos prošlogodišnjem skandalu zbog antisemitskih videa, oglašivači su mu se vratili i plaćaju mu do 450.000 dolara za sponzorisani videozapis.

10. Logan Pol - 14.5 miliona

U januaru 2018. godine izbačen je sa programa YouTube’s Google Preferred, koji nudi povoljne cene oglasa na popularnim kanalima, nakon što je snimio video u Japanu koji pokazuje samoubicu kako visi s drveta. Izvinio se.

BONUS VIDEO: BANE GLADUJE, ŽIVI BEZ STRUJE I VODE, ALI NIKOME NE DA SVOJU BEBANU!

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.