Znate li koje ptice najviše vole da lete... Kroz vodu? (GIF) (VIDEO)

ONE LETE, ONE RONE

Znate li koje ptice najviše vole da lete... Kroz vodu? (GIF) (VIDEO)

Predstavljamo vam porodice pernatih životinja koje jednako dobro gospodare okeanom kao i nebom
Objavljeno:

Za većinu ljudi, prva asocijacija na ptice je letenje. Međutim, za ptice koje žive u blizini vode, plivanje je podjednako zastupljeno. Naravno, zbog hrane. U neku ruku, okean je ovim životinjama kao frižider! Kao Pingvini iz Madagaskara: Pogledajte najsimpatičniji pokušaj bekstva ikada! (VIDEO) Predstavljamo vam četiri vrste ptica koje radije "lete" kroz vodu, nego li kroz nebo: 1. Carski pingvin Ova ptica roni najdublje od svih ptica. Naime, carski pingvin može da dosegne oko 500 metara dubine i da zadrži dah čak 20 minuta, što je oko četiri puta više od ostalih.

Ova ugrožena vrsta živi samo na Antarktiku. Leti, pliva, nosi sako... A mislili ste da je pingvin smotana životinja? Uverite se i sami. 2. Kormoran Kao lučka ptica, kormoran je uvek blizu vode, ali se u lovu nikada ne udaljava previše od kopna. Postoji oko 30 podvrsta ove ptice, a neke se čak se sele i na rečna i jezerska staništa, u nedostatku hrane.
Njihovo perje nije otporno na vodu, zbog čega se mnogi dave, pod sopstvenom težinom, ukoliko se previše zadržavaju u vodi. Njihova vrlina je brzina, s obzirom da za manje od 40 sekundi mogu da zarone i do 50 metara.

3. Bluna
4. Debelokljuna njorka
Da li je to oblak? Tornado? NLO? Ne, to je jato ptica! (FOTO) ove ptice

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.