Preživljavanje avionske nesreće je moguće ako se vozite ovim avionom! (FOTO) (VIDEO)

bezbednije letenje budućnosti

Preživljavanje avionske nesreće je moguće ako se vozite ovim avionom! (FOTO) (VIDEO)

Ukrajinac Vladimir Tatarenko izumeo je odvojivu avionsku kabinu, koja u slučaju opasnosti može biti "izbačena" iz aviona za samo nekoliko sekundi
Objavljeno: 18:49h

Ukrajinski avio-inženjer Vladimir Tatarenko posvetio je tri godine svog života ne bi li došao do odgovora na pitanje: kako bismo mogli da preživimo pad aviona? I uspeo je u tome! Avion pretvoren u brod: Čuveni Boing seče kroz talase (FOTO) Izumeo je odvojivu avionsku kabinu, koja u slučaju opasnosti može biti "izbačena" iz aviona za samo nekoliko sekundi.

Može da se spusti i na zemlju i na vodu. Poseduje padobrane montirane na krov i gumene cevi koje se naduvavaju neposredno pred samo ateriranje.

YouTube Printscreen

- Moguće je preživeti avionsku nesreću! - ističe Tatarenko, dodajući da se inženjeri širom sveta trude da avione učine bezbednijima, ali da do sada nisu ništa uspeli da urade kada je u pitanju ljudski faktor.

YouTube Printscreen

Naravno, ukoliko bi letelicu pogodila raketa sa zemlje ili drugog aviona, svakako joj ne bi bilo spasa. Piloti bi, pri bilo kakvom scenariju nesreće, najverovatnije stradali.

YouTube Printscreen

Sumnja se i da bi postojanje odvojive kabina uticalo na čvrstinu konstrukcije celog aviona. Postavlja se i pitanje isplativosti konstruisanja ovakvog aviona.

YouTube Printscreen

Prema anketi koju je sam sproveo, pronalazač Tatarenko tvrdi da bi 95 odsto ljudi bilo spremno da avionsku kartu plati više, ukoliko bi letelica posedovala ovakav bezbednosni sistem. (Espreso.co.rs / Bored Panda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.