POTRAGA ZA NESTALOM PODMORNICOM: Poslednji trag su SEDAM JEZIVIH SIGNALA iz dubina okeana!
Foto: AP

misterija koja je potresla svet

POTRAGA ZA NESTALOM PODMORNICOM: Poslednji trag su SEDAM JEZIVIH SIGNALA iz dubina okeana!

Nestali su pre 5 dana, i dalje niko ne zna gde

Objavljeno: 12:23h

Argentina uz pomoć ostalih država sveta i dalje traga za nestalom podmornicom San Huan, sa posadom od 44 člana kojima se izgubio svaki trag.

Podmornica je nestala još prošle srede, kada se prekinula svaka komunikacija plovila sa kopnom. Poslednji kontakt je ostvarila na dubini od 70 metara.

Potencijalni uzrok problema koji se dogodio podmornici nije poznat. Mornarica zasad tvrdi da celi slučaj još tretiraju kao “probleme s komunikacijom”, koji su potencijalno mogli nastati zbog problema s napajanjem. Negirali su medijske napise da je na podmornici potencijalno izbio požar.

- Mi istražujemo razloge koji su mogli dovesti do gubitka komunikacije. Ako je došlo do takvih problema, podmornica je trebala isploviti na površinu - poručili su.

Međutim, u subotu je došlo do novog pomaka, jer je uočeno sedam nepoznatih satelitskih signala, koji su trajali između 4 i 36 sekunde. Veruje se da su došli sa podmornice, ali to nije potvrđeno.

Porodice članova posade su zabinute i mole se za bezbednost bližnjih. Na podmornici služi i prva žena u istoriji Argentine, Eliana Kravcik.

(Espreso.co.rs / Jutranji.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.