OVAJ TAJKUN JE SUMNJIVO NESTAO 2018. NA SKIJANJU A POSLE 3 GODINE PROGLAŠEN MRTVIM: Sad je došlo do PREOKRETA VEKA
Karl-Erivan Haub, Foto: BERND THISSEN / AFP / Profimedia

MILIJARDER

OVAJ TAJKUN JE SUMNJIVO NESTAO 2018. NA SKIJANJU A POSLE 3 GODINE PROGLAŠEN MRTVIM: Sad je došlo do PREOKRETA VEKA

Vlasti su nakon nestanka ovog tajkuna pokrenula šestodnevnu potragu u kojoj su pet helikoptera i timovi alpinističkih spasilaca okupirali celo područje, ali telo ovog čoveka nikada nije pronađeno

Objavljeno:

Nemačko-američki milijarder Karl-Erivan Haub nestao je bez traga u aprilu 2018. godine u Švajcarskoj u mestu Cermat, jednom od najboljih skijališta na svetu. On je u tom trenutku trenirao za skijašku trku, a poslednji put je viđen kako se jednog jutra žičarom sam penje na vrh planine, nakon čega se više nikada nije vratio u hotel. Iako su vlasti okolnosti njegovog nestanka smatrale "misterioznim", posle tri godine Haub je proglašen mrtvim. No, sada je usledio filmski preokret!

Vlasti su nakon nestanka ovog tajkuna pokrenula šestodnevnu potragu u kojoj su pet helikoptera i timovi alpinističkih spasilaca okupirali celo područje, ali telo ovog čoveka nikada nije pronađeno.

Pored činjenice da nije bilo tela, sumnju je unosilo i svedočenje njegovog trenera skijanja koji je izjavio da je bilo čudno videti "čoveka koji je veoma svestan bezbednosti i pripremljenosti" samog u žičari u ranim jutarnjim satima.

Hau, jedan od najbogatijih Nemaca, je bio generalni direktor i suvlasnik nemačkih supermarketa i maloprodajnog giganta "Tengelmann Group", a sud u Kelnu ga je 2021. proglasio mrtvim. Iza sebe je ostavio kompaniju od oko 75. 000 zaposlenih, ali i suprugu i dvoje dece. Njegov mlađi brat Kristijan tom prilikom se u sudnici zakleo da nema naznaka da je Karl, čija je neto vrednost procenjena na 5, 2 milijarde funti, ostao živ.

No, nedavno je istraga koju vodi nemačka televizija RTL dovela do zanimlivih saznanja koje ovu priču čine dostojnim scenariju bilo kog uzbudljivog holivudskog filma. Naime, navodno je Haub živ i boravi u Moskvi gde živi sa ljubavnicom Veronikom Ermilovom (44).

Nakon ovih navoda sada je Kristijan, Karlov mlađi brat, pod istragom tužilaštva u Kelnu zbog sumnji da je davao lažne izjave pod zakletvom. On je taj koji je posle nestanka brata preuzeo kontrolu nad "Tengelmann" grupacijom, a tvrdi da je angažovao službu bezbednosti da istraži glasine o tome da je Karl još uvek živ.

Ovaj Nemac je pre nego što je nestao pozvao Veroniku 13 puta za tri dana, otkrila je istraga RTL-a i medija "Stern". Navodno su pozivi bili značajni jer su trajali dugo, a jedan čak više od sat vremena - upravo je to dovelo do sumnje da je lažirao svoju smrt uz ponoć Ermilove i Moskve, prenosi "Daily Mail".

RTL navodi da je Ermilova (44) u vreme kada je Karl nestao vodila agenciju u Sankt Peterburgu koja se bavila organizacijom izleta na skijanje, planinarenje i penjanje na otvorenom, ali nemački mediji sumnjaju i da je povezana sa ruskom službom bezbednosti FSB. Sada je na njenom LinkedIn profilu navedeno da radi kao direktor marketinga u kompaniji "Russian Event" koja je specijalizovana za iskustvo putovanja.

Istraga grupacije "Tenglemann" pokazala je da je Haubov život bio usko isprepleten sa Veronikom, za koju se veruje da je dvadesetak godina mlađa od njega i koja je opisana kao "vitka, atletski građena žena sa smeđom kosom do ramena, tamnih očiju i srdačnog osmeha". Istražitelji su sugerisali da postoji mogućnost da je ona radila za rusku tajnu službu, ali da to ne može da se dokaže.

"Međutim, ono što može da se dokaže jeste da je ona uvek bila na istim mestima u isto vreme kao i Karl-Erivan Haub. U julu 2008. oboje su bili u Moskvi i Sočiju za samo nekoliko dana. U maju 2009. oboje su putovali istim noćnim vozom iz Moskve za Sankt Peterburg, iako u odvojenim kupeima. Putovanja su rezervisana u isto vreme i od strane iste osobe. Dalja preklapanja kratkih putovanja Hauba i Ermilove mogu da se nađu za boravke u Omsku (2010), Sočiju (2011), Bakuu (2014) i Moskvi (2015, 2017). Nije jasni zašto je dolazilo do ovih navodnih sastanaka. Ne deluje kao da je to bio ljubavni odmor", navodi istraga.

Novinarka RTL-a Liv fon Botišja veruje da je Haubov nestanak u Švajcarskoj, te njegovo navodno pojavljivanje u Rusiji možda rezultat sumnjivih poslovnih odnosa koje je imao.

"Poznato je da je Karl-Erivan Haub poslovao sa sumnjivim ljudima u ruskoj ekonomiji. Naša pretpostavka je da je poslovanje sa Rusijom moglo da ga dovede u nevolje na Zapadu", kaže ona.

01:57

SRBIN ZBOG ANTIAMERIČKIH OBJAVA POPIO PEDALU SA MREŽA?! Svaka žalba mu je odbijena, ALI OVAJ MILIJARDER MU JE POMOGAO

(Espreso/blic žena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.