ŽENA DOŽIVELA VRHUNAC U MAGNETNOJ REZONANCI PRED LEKARIMA: Kamere sve snimile, tačno OVAKO izgleda kad... (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

sve u svrhu nauke

ŽENA DOŽIVELA VRHUNAC U MAGNETNOJ REZONANCI PRED LEKARIMA: Kamere sve snimile, tačno OVAKO izgleda kad... (VIDEO)

Magnetna rezonanca (MR) je aparat koji služi za snimanje čovečijeg tela u medicinske svrhe

Objavljeno:

Na njoj može svašta da se uoči, pa čak i šta se dešava u telu tokom intimnog odnosa. Slična priča je i sa ženom koja je uspela da doživi vrhunac tokom skenirana za potrebe nauke.

Ako ste se ikada pitali šta se dešava u mozgu kada žena doživi o*gazam, evo odgovora! Neuronaučnici sa Univerziteta Rutgers zabeležili su poseban trenutak, koji su nazvali "prvim filmom na svetu o ženskom mozgu dok se približava, doživljava i oporavlja od or*azma" i podelili rezultate na Jutjubu.

Prema neuronaučnicima, snimak je bio deo istraživanja u kojem je pet žena sa nekoliko povreda kičmene moždine (koje su ih ostavile paralizovane od struka nadole) stimulisale da dožive vrhunac. MR skeneri su potvrdili da su osetili osećaj i pružili dokaze o tome gde u mozgu doživljavamo povećano zadovoljstvo. "Bilo je veoma emotivno", istakao je neuronaučnik Bari R. Komisaruk o nalazima, napominjući da su neke od žena plakale.

"To je bilo iznenađenje i za mene i za njih jer su im lekari posle povrede rekli da je njihov intimni život gotov, odn. da ne bi mogle da osete genitalne senzacije", dodao je on.

I ne samo to, na snimku se može videti čitav nervni put kako se vrhunac odvija. Umesto da ide uz kičmenu moždinu, on putuje duž nerva koji ide u karlicu, zvanog vagusni nerv. Komisaruk nastavlja da proučava kako ženska zadovoljstva utiču na mozak i kaže da bi njegov trenutni rad mogao da pomogne ljudima koji ne doživljavaju vrhunac.

Pogledajte video koji prikazuje šta se dešava u mozgu tokom vrhunca:

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/mondo/T.B./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.