AKO IMATE OVAJ OLDTAJMER U GARAŽI, POSTAĆETE BOGATIJI ZA 7.000 EVRA: Vozilo ga POLA SRBIJE, danas vredi BOGATSTVO
Oldtajmer, Foto: Prinstcreen/Youtube/B Sport

pažnja

AKO IMATE OVAJ OLDTAJMER U GARAŽI, POSTAĆETE BOGATIJI ZA 7.000 EVRA: Vozilo ga POLA SRBIJE, danas vredi BOGATSTVO

Trabant je bio najčešće vozilo u Istočnoj Nemačkoj i izvožen je u zemlje komunističkog bloka, ali i šire

Objavljeno:

Istraživanja otkrivaju da srpski vozači više preferiraju polovna vozila iz Italije, ali Trabant je postao predmet interesovanja zbog svoje nostalgije i jedinstvenog šarma.

Proizveden 1957. godine, Trabant danas ima cenu od oko 7.000 evra za dobro očuvane primere. Ovaj automobil, koji je decenijama bio predmet podsmeha zbog svojih karakteristika poput oblaka izduvnih gasova, 23 konjske snage, maksimalne brzine od 100 kilometara na sat i karoserije od plastike, sada privlači pažnju svojim simpatičnim izgledom, posebno prednjim svetlima.

Trabant je bio najčešće vozilo u Istočnoj Nemačkoj i izvožen je u zemlje komunističkog bloka, ali i šire. Bio je popularan zbog svoje kompaktne, lagane i izdržljive karoserije, koja je omogućavala smeštaj četiri odrasle osobe i prtljaga, kao i zbog svoje trajnosti i jednostavnosti.

Iako je Trabant bio popularan u istočnom bloku, bio je retkost u SSSR-u zbog ograničenog izvoza. Ipak, gde god se pojavio, Trabant je imao veliku popularnost.

Tokom više od trideset godina proizvodnje, Trabant je pretrpeo manje kozmetičke izmene, ali je ostao zastareo u odnosu na većinu automobila svog vremena. Ipak, bio je jeftin za proizvodnju i održavanje, te je bio poželjan u uslovima nedovoljne ponude putničkih vozila u zemljama Istočne Evrope.

Iako je Trabant često kritikovan zbog svojih nedostataka, važno je uzeti u obzir kontekst vremena i regiona u kojem je bio popularan. Danas se Trabant može videti na putevima i dalje je voljen zbog svoje jednostavnosti, pouzdanosti i nostalgičnog šarma.

03:14

RADOSLAV NIJE ZAVRŠIO ŠKOLU, A NAPRAVIO AUTO! Zlatibosrki šerif sad ima novi cilj - repliku AVIONA iz Prvog svetskog rata

(Espreso/ Alo/Ivana Petranović/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.