HRVATIMA SE SMEJE CEO BALKAN: Najveće FACE IZ KOMŠILUKA poslale ŽIVOTA VREDNU poruku svim MUŠKARCIMA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/ bogdangoranbogdan

morate znati!

HRVATIMA SE SMEJE CEO BALKAN: Najveće FACE IZ KOMŠILUKA poslale ŽIVOTA VREDNU poruku svim MUŠKARCIMA

Jedno od najdražih hrvatskih piva, Ožujsko, predstavilo je svoju najnoviju inicijativu "Budi hrabar, budi zdrav", koja je izazvala značajnu pažnju javnosti i genijalne reakcije.

Objavljeno:

Kroz ovu kampanju, koja okuplja poznate glumce Gorana Bogdana, Gorana Navojca i Renea Bitorajca, zlatna Žuja poziva muškarce na redovne zdravstvene preglede radi rane detekcije raka prostate, najčešćeg oblika karcinoma kod muškaraca u Hrvatskoj.

U partnerstvu s Croatia poliklinikom, Ožujsko će omogućiti besplatne preglede za muškarce starije od 50 godina širom Hrvatske, pozivajući ih da pronađu hrabrost i vreme za svoje zdravlje.

Ova kampanja ističe važnost prevencije raka prostate i podstiče muškarce da se brinu o svom zdravlju na duhovit i inspirativan način.

Pod sloganom "Za momka čvrsta, nema straha od prsta", u genijalnoj reklami koja je postala viralna na internetu, pozivaju se muškarci da prijave sebe ili svoje muške bližnje na besplatan pregled prostate na sajtu budihrabar.com.

Šta je rak prostate

Rak prostate je najčešće maligno oboljenje kod muškaraca a posebno su rizična grupa muškarci nakon 50. godine života. Uzroci ovog oboljenja i danas su nepoznati nauci, a zna se da postoje nasledne forme u 10 odsto obolelih. Sa starošću, rizik od oboljevanja postaje veći.

Tumor raka prostate raste dugo i sporo i za to vreme ne daje nikakve kliničke simptome. Kako rak prostate u svom rastu napreduje, povećava se mogućnost njegovog širenja izvan prostate u okolna tkiva. Osim toga, rak se može širiti i u udaljene organe i to je metastaziranje. Najčešća mesta metastaza raka prostate su kosti, pluća i jetra.

Simtomi raka prostate

Simptomi i znakovi raka prostate zapravo su više povezani sa širenjem bolesti u udaljene organe. Može se otkriti tek nakon rutinskog pregleda prostate, zato se i savetuju redovne kontrole bar na 2 godine, kod starijih i učestalije i kod osoba sa porodičnom pojavom bolesti.

Ne postoje specifične simptomi koji bi pacijenta upućivali na sumnju o postojanju karcinoma prostate. On se obično otkrije tokom rutinskih pregleda kod urologa ili kada se digitorektalni pregled ili PSA test urade zbog nekog drugog urološkog oboljenja: benigne hiperplazije prostate, urinarne infekcije i sl.

Bonus video:

03:53

DECA ZBOG SLIKA NA INTERENTU MOGU ZAVRŠITI U PORNO SNIMCIMA! Stručnjaci upozoravaju roditelje na VELIKU OPASNOST interneta

(Espreso/BlicŽena/SelenaRibić/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.