NAĐA JE BILA JUGOSLOVENSKA ROBINJA KONTROVERZNOM BIZNISMENU, VRBOVAO JE SA 15 GODINA: Na sudu imala samo 1 ODGOVOR
Nađa Marcinko, Foto: Printscreen/Instagram

PAŽNJA

NAĐA JE BILA JUGOSLOVENSKA ROBINJA KONTROVERZNOM BIZNISMENU, VRBOVAO JE SA 15 GODINA: Na sudu imala samo 1 ODGOVOR

Dok je Epstajn boravio u zatvoru na Floridi, ona ga je posetila 90 puta.

Objavljeno: 10:15h

Bivša manekenka i bivši pilot ozloglašenog Lolita ekspresa Džefrija Epstajna Nađa Marcinko pozvala se najmanje 42 puta na Peti amandman tokom svedočenja o bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu i zlodelima pedofila, pokazao je transkript njene izjave od 13. aprila 2010. koji je nedavno otpečaćen, piše Daily mail. Da se njeno ime pominje u dokumentima, piše i Forbes, a o Nađi se često pisalo prethodnih godina. Nakon što su objavljeni novi detalji, ona danima nije viđena u svom stanu u Njujorku, navodi New York Post.

"Poznajete li Bila Klintona? Da li ste prisustvovali nedoličnoj seksualnoj aktivnosti između Džefrija Epstina i maloletnice, dok je tu bio i Bil Klinton?", glasilo je jedno pitanje na sudu postavljeno Nađi Marcinko.

Marcinkova je bila dugogodišnja Epstajnova pomoćnica i redovni pilot njegovog takozvanog privatnog mlažnjaka "Lolita Expres", optuživali su je za saučesništvo u zlostavljanju maloletnih devojaka, koje je počinio seksualni prestupnik. Njeni advokati insistirali su na tome da je bila žrtva, a ne zlostavljač ili osoba koja je vrbovala devojke za mrežu trgovine ljudima u svrhu seksa, pa nije optužena za krivično delo.

Delomični transkript njene izjave deo je bujice dokumenata objavljenih u tužbi koju je pokrenula Virdžinija Đufre protiv Epstajnove dugogodišnje saradnice Gislejn Maksvel, oa sim Klintona poznate osobe imenovane u dokumentima su glumac Kevin Spejsi, mađioničar Dejvid Koperfild i poslovni direktor Lesli Veksner. U dokumentima niko od njih nije optužen za zlodelo. Maksvel je 2021. osuđena zbog seksualne trgovine i drugih krivičnih dela.

Nađa je na svako pitanje advokata Virdžinije Đufre odgovarala sa: "Peti" misleći na peti amandman.

"Uopšteno, nije li istina da bi Džefri Epstajn leteo od mesta do mesta sa ciljem upuštanja u seksualne aktivnosti sa maloletnicima na svom odredištu?", još jedno je pitanje sa suđenja.

Dokumenta dostupna javnosti su samo deo spisa na 61 stranu, i ostali odgovori Nađe nisu poznati.

Nestala nakon što su objavljeni dokumenti

Avion, Avion Lolita, Džefri Epstajn
foto: MB / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pitanja su se odnosila i na Bila Klintona, njegovu bivšu savetnicu za nacionalnu sigurnost Sendi Berger i modnog skauta Žana Luka Brunela.

Nađi se gubi trag nakon što su objavljeni spisi o Epstajnu. U izveštauj se navodi da je ona jedna od najneuhvatljivijih likova iz čitavog skandala. Predator ju je zvao svojom seksualnom robinjom kako su otkrile njegove žrtve. Epstajn je Nađu doveo iz Jugoslavije 2001. kada je bila tinejdžerka. Poznata je i kao "Globalna devojka".

Nađa je 2008. godine dobila imunitet od kaznenog progona zbog Epstajnovog sporazuma sa vlastima Floride. Dok je Epstajn boravio u zatvoru na Floridi, ona ga je posetila 90 puta.

Radila i u kompaniji Epstinovog brata

Džefri Epstajn
foto: SDNY / Zuma Press / Profimedia

Prvo je radila sa nekretninama pre nego što se pridružila avio-sektoru. Ona je takođe bila i izvršna direktorka Aviloop čija je adresa ista zgrada u kojoj Marcinko živi – East 66th Street – a koja je dugo bila u vlasništvu Epstinovog brata Marka Epstajna.

Objavljena je nedavno nova serija dokumenata o Džefriju Epstajnu, osuđenom pedofilu koji je umro 2019. u zatvoru u Njujorku dok mu se sudilo za trgovinu ljudima u seksualne svrhe. Pre toga javnosti je izloženo na stotine spisa, u dva navrata. U novoj rundi pominje se Mis Jugoslavije.

Huan P. Alesi koji je od januara 1991. do decembra 2002. radio za Epstajna rekao je, odgovarajući na pitanje istražitelja, ko je sve boravio u vili ozloglašenog predatora u Palm Biču na Floridi "Naveo sam princa Endrjua, Saru Ferguson, Mis Jugoslavije, Mis Nemačke, Alana Deršovica, sekretar princeze Dajane, gospodina Trampa (Donald Tramp), gospodina Roberta Kenedija mlađeg i nekoliko dobitnika Nobelove nagrade".

U tim dokumentima pojam Jugoslavije je dosta širok pa se pod tom nekadašnjom geografskom odrednicom ubrajaju i Češka i Slovačka koja je inače rodna zemlja Nađe Marcinko, odnosno bivša manekenka rođena je u Čehoslovačkoj tačnije sadašnjoj Slovačkoj.

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

(Espreso/ Blic žena/Jelena Milenković1 /Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.