NEVENKA PREKO 6 SATI SPREMALA RUČAK ZA SINOVE, A ONDA JE SNAJKA UVREDILA "SA VRATA": Mnoge žene bi ŽUSTRO odbrusile
Ilustracija, Foto: Profimedia / Sam Edwards / Caia Image /

zanemećete

NEVENKA PREKO 6 SATI SPREMALA RUČAK ZA SINOVE, A ONDA JE SNAJKA UVREDILA "SA VRATA": Mnoge žene bi ŽUSTRO odbrusile

Nevenka je udovica, ima dva sina koja žive u drugom gradu i tri dana je spremala ručak kako bi ih ugostila za praznike. A snaja je sve pokvarila.

Objavljeno: 08:28h

Penzionerka Nevenka je udovica i živi sama u Zagorju. Ima dva sina koji s porodicama žive u Zagrebu. Ona je tri dana pripremala božićno slavlje za sinove, snaje i troje unučadi. Očistila je kuću, ispekla kolače, spremila ćurku i mlince, trebalo je da svi dođu na ručak u 13 sati.

"Nabavila sam i ispekla ćurku, napravila tri vrste kolača, mlince. Imala sam litar vina, sin je rekao da će još doneti. Sve sam sama pravila, imam vremena. Novca sam imala, najviše me koštala ćurka, ali sa štedela za taj ručak", ispričala je Nevenka portalu „Moje vrijeme“, a onda se požalila na jednu od snaja.

Porodica, Večera, Ručak, Božić
foto: Profimedia

"Sinovi su mi dobri, iako se ne viđamo često. Unuci su češće dolazili dok su bili mali, znali su da ih ostave kod nas dok mi je suprug bio živ. Jedna snaja je dolazila sa sinom na vikend, ali druga nikad nije ostala duže od nekoliko sati. Nisam joj to uzimala za zlo."

Nevenka je potom otkrila da ju je jedna od snaja uvredila odmah po dolasku. Nevenka je očistila kuću, ispekla kolače te pripremila ćurku i mlince. Snaja je odmah počela da prigovara.

"Prvo je, čim mi je čestitala Božić, rekla da je mom 'sinu rekla da mi nešto kupi, ali da nije', a da je 'ona imala previše toga sama da uradi'. Zar je to lepo reći, molim vas? Bolje bi bilo da je ćutala, nego da me na fin način uvredi na sam Božić, pre ručka."

Nevenka je već bila jako umorna od spremanja kuće i ručka, samo je ćurku pekla šest sati.

"Sva sam već bila zajapurena od te ćurke, nije mi bio potreban dodatni stres. Druga snaja mi je diskretno dala kesu s vinom i kafom, stavila sa strane, bez puno reči. A ovoj bi bilo bolje da nije spomenula poklone. Deci sam kupila slatkiše i čarapice, a za snaje mi je žena u apoteci povoljnije napravila kreme, jer se poznajemo. Sinovi su dobili po litar pića. Ja za sebe nisam očekivala ništa", otkrila je penzionerka.

Nevenka tvrdi da je na početku ručka sve bilo dobro, a onda je snaja počela opet da prigovara, ali ona ju je ignorisala i uživala s ostatkom porodice u razgovoru.

"Sve je bilo dobro dok ta ista snaja nije počela da se žali kako joj meso pliva u masnoći. Pravila sam se da ništa ne čujem, ali su joj ostali rekli da im je baš ukusno sve pa nisam morala ništa ni da kažem. Srećom nam je, sve u svemu, svima bilo lepo. Ja se sad već dva dana oporavljam od umora. Volim kad dođu, volim i kad odu", završava priču Nevenka.

Bonus video:

00:16

Badnjak u Zemunu

(Espreso/NajŽena/Vesna Vukadinović/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.