MAJKA TROJE DECE KUPILA LEK ZA DIJABETES PA ZAVRŠILA U GOLOJ BORBI ZA ŽIVOT: Htela da SMRŠA, pa joj se desio HOROR
Linzi Mekavoj, Foto: printscreen/facebook/Lindsay McAvoy

neverica

MAJKA TROJE DECE KUPILA LEK ZA DIJABETES PA ZAVRŠILA U GOLOJ BORBI ZA ŽIVOT: Htela da SMRŠA, pa joj se desio HOROR

Lizi Mekavoj je za nekoliko nedelja izgubila tri kilograma pa je naručila još jednu seriju injekcija za mršavljenje

Objavljeno:

Majka troje dece Linzi Mekavoj (42) iz Edinburga kupila je injekcije za mršavljenje preko interneta kako bi skinula salo sa stomaka. Imala je 51 kilogram kada se upustila u taj izazov. To ju je umalo koštala života, mogla je da doživi otkazivanje organa, rekli su lekari. Želi sada da svojom pričom spreči ostale da ne urade isto.

Lizi Mekavoj je za nekoliko nedelja izgubila tri kilograma pa je naručila još jednu seriju injekcija za mršavljenje. Ova kozmetičarka je zbog toga doživela jaku alergijsku reakciju, od koje joj je jezik otekao, a oči pekle, pa je na kraju izgubila svest.

Nakon što je hitno prebačena u bolnicu, lekari su je obavestili da je pretrpela tešku alergijsku reakciju na injekcije, što inače može da izazove otkazivanje organa u teškim slučajevima.

Poručila je da se "stidi" zbog onoga što je uradilla pa je upozorila koliko su sredstva koje je koristila opasna iako deluju kao brzo rešenje.

Mekavoj je preko interneta kupila "skinny jab", koji se reklamira kao lek za dijabetes. Bilo je to u aprilu 2022. Nije precizirano o kom leku je reč, ali u Velikoj Britaniji se prodaje jedna vrsta od 2019. godine. Namenjena je dijabetičarima, ali je neki nažalost koriste kako bi smršali. Međutim, lažne verzije reklamiraju se na internetu zbog porasta potražnje nakon što je niz slavnih osoba reklo da je upotrebljavalo taj lek i tako izgubilo na kilaži.

Od prve injekcije do teške alergije

Linzi je poručila da se nadala da će skinuti nekoliko kilograma sa svog stomaka što je bilo "smešno" jer je imala samo 51 kilogram i "nije imala šta da izgubi". Ipak, bila je nesrećna zbog svog izgleda. "Kupila sam ih preko nekoga na internetu, nisam to istraživala, samo sam verovala toj osobi", rekla je.

Bilo je u početku efekta, a ona svakog dana koristila injekcije: "Dobro je funkcionisalo. Radila sam to dva meseca i smanjivalo mi je apetit i nisam jela toliko, izgubila sam tri kilograma".

A onda su je tokom dve nedelje svrbele ruke. Rekla je da se ta nuspojava ublažila antihistaminikom. Naručila je još jednu seriju u nadi da će izgubiti više kilograma. Rekla je da su injekcije izgledale potpuno isto kao i prva serija koju je kupila i da se ubola u stomak pre nego što je krenula na posao.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Međutim, u roku od nekoliko sekundi, jezik joj je natekao, javi se jak svrab na koži, a oči su počele da je peku, do te mere da se borila da ih drži otvorene. "Znala sam da imam neku reakciju pa sam uzela antihistaminik. Tada je srce počelo da mi jako brzo kuca i znoj je samo curio sa mene. Sećam se da sam puzila i da je srce htelo da eksplodira, znala sam da nešto nije u redu. Mislila sam da umirem".

Onesvestila se i udarila glavom u zid u svom hodniku, zbog čega je dobila potres mozga i iščašenu vilicu. Četiri puta je gubila svest, uspela je da nazove majku koja živi u susednoj ulici, i hitnu pomoć. Prebačena je u bolnicu, doživela je anafilaktički šok, organi su počeli da joj se gase i zamalo nije nastradala.

Alergijska reakcija opasna po život može da bude uzrokovana lekovima, hranom ili ubodom insekata, izaziva oticanje grla i jezika, otežano disanje i nesvesticu. Potrebno ga je odmah javiti se lekaru kako bi se primila injekcija adrenalina, kiseonik i infuzija.

"Bila sam prestravljena, stidela sam se. Ja sam samohrana majka sa troje dece, trebalo je da znam više. Nisam bila primer kakav sam želela da budem svojoj deci", poručila. Nema razloga za stid, ali za oprez svakako ima. Lekari su analizirali sastav leka koji je uzimala i rekli joj da je srećna što je preživela.

Lekari u Britaniji upozorili su pre nekoliko meseci na opasne nuspojave određenih "lekova" protiv dijabetesa. Ti nazovi tretmani podstiču gubitak težine oponašanjem delovanja hormona koji se oslobađa u crevima nakon jela, a zove se GLP-1. Osim što daje signal pankresu da proizvede više insulina, hormon GLP-1 vraća se u mozak i čini da se ljudi osećaju sitim. Ali takvi lekovi nisu bez nuspojava. Korisnici se obično žale na mučninu, zatvor i proliv nakon uzimanja leka. Zbog ogromne globalne potražnje lažne verzije preplavile su tržište, piše Daily mail.

"Naveli su me da poverujem da je za dijabetičare, ali... Lekari su mi rekli da da mi je antihistaminik koji sam uzela na samom početku spasio i život, srećna sam što sam živa", naglasila je Linzi i istakla da su mnogi opsednuti izgledom kao što je ona bila, pa ih to može navesti na pogrešna ekspresna rešenja.

BONUS VIDEO:

11:54

STANJE NEKRETNINA U SRBIJI: Uroš Jovanović

(Espreso/Žena/Jelena MIlenković/I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.