NAJOPASNIJI HOTEL NA SVETU SE NALAZI USRED OKEANA: Stoji na metalnom postolju, a gosti se bude uz opasne AJKULE?!
Najopasniji hotel, Foto: Printscreen/Instagram/fryingpantowerofficial

AUUU!

NAJOPASNIJI HOTEL NA SVETU SE NALAZI USRED OKEANA: Stoji na metalnom postolju, a gosti se bude uz opasne AJKULE?!

Kada vam neko pomene hotel na moru, verovatno su vam prva asocijacija palme, plaže i ležaljke kraj bazena

Objavljeno:

Međutim, Hotel "Frying Pan Tower", kojeg često opisuju kao "najopasniji na svetu“, nema ništa od toga.

Sam hotel je ogromna konstrukcija od metala, udaljena oko 50 kilometara od istočne obale Severne Karoline, okružena okeanom prepunim gladnih ajkula. Uzdiže se na visinu od 41 metar, a postavljena je na četiri ogromna stuba.

Kula sada ima osam spavaćih soba - pet dvokrevetnih i tri spavaće sobe sa bračnim krevetom. Toranj ima dva radna kupatila koja koriste vodu skupljenu tokom kišnih oluja u rezervoarima od 11.000 galona. Oko 90 odsto vremena toranj radi na solarnu energiju, iako ima i mali generator. Osoblje tornja obezbeđuje obroke, ali gosti često pecaju i kuvaju svoj ulov te večeri.

Sam zgrada izgrađena je davne 1964. kako bi se zaštitili brodove od nasukavanja, međutim za 14 godina zabeleženo je čak 130 brodoloma, što smeštaje daje dodatnu notu jeze. Onda je nekadašnji svetionik kupio na vladubih aukciji softverski inženjer Ričard Nil 2010. Zajedno sa suprugom, decom i nekoliko volontera, Nil je proveo dve godine u renoviranju i obnavljanju vodovoda i struje, a svoje prve goste primio je 2012. godine.

Da biste došli do smeštaja možete da iznajmite helikopter koji će vas dovesti do hotela za 20 minuta, ili motorni čamac u kojem vožnja ako su talasi veliki može biti zastrašujuća.

Nakon dolaska u petak uveče, posetioci mogu da gledaju u noćno nebo neverovatnog sazvežđa i zvezda padalica. Dnevne aktivnosti uključuju gađanje biorazgradivom glinom, igranje bilijara, ronjenje na dah ili ronjenje u zaštićenim vodama kod grebena ispod, ili pak sunčanje na heliodromu. Igrači golfa mogu čak i da bacaju biorazgradive loptice za golf u okean, na radost riba (lopte su napravljene od hrane za ribe).

Sedamdeset odsto gostiju posećuje ovo mesto vikendom a najpopularniji meseci za posetu su od aprila do juna,te septembar i oktobar. Čak i u sezoni uragana, kada vetrovi duvaju sto milja na sat, hotel je otvoren.

"Boravak ovde je avantura i bezbedno je koliko god može da bude. Definitivno nemojte očekivati dolazak u Diznilend" kaže vlasnik ovog hotela.

Bilo da žele se odmore od haosa svakodnevnog života koji zavisi od tehnologije ili da se povežu sa prijateljima i porodicom na moru, posetioci hrle iz celog sveta da zakažu boravak u Hotel "Frying Pan".

BONUS VIDEO

01:25

ČUDO U KRAGUJEVCU: OTVOREN HOTEL ZA INSEKTE! Gosti biraju pansion ili polupansion, ali smeštaj nije besplatan EVO KAKO PLAĆAJU

(Espreso/24sedam/V.I./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.