MATEMATIČKI ZADATAK KOJI JE ZADAO MUKE SRBIMA: Ako ste išli u školu OVO morate rešiti iz prve - PROBAJTE (VIDEO)
Zadatak, Foto: Printscreen/youtube/ BRiddles

HIT

MATEMATIČKI ZADATAK KOJI JE ZADAO MUKE SRBIMA: Ako ste išli u školu OVO morate rešiti iz prve - PROBAJTE (VIDEO)

Matematika je većini tokom školovanja bila omraženi predmet i mnogi od nas nisu voleli ni jednačine, ni formule, niti kompleksne matematičke operacije

Objavljeno:

Ipak, da bismo prešli u više razrede i savladali osnove matematike, neka pravila je trebalo usvojiti, a među njima su najprostije matematičke operacije poput sabiranja, oduzimanja, množenja i deljenja. Iako mnogi vešto barataju osnovnim pravilima aritmetike, mnogi "zapucavaju" na jednostavnim zadacima.

Među zanimljivim zagonetkama i matematičkim rebusima koji kruže društvenim mrežama pojavio se i jedan zadatak koji je izazvao burnu diskusiju. Na stranici Genije zagonetke, objavljen je naizgled jednostavan zadatak koji bi trebalo da zna da uradi učenik trećeg razreda osnovne škole; međutim, čini se da to teško ide čak i odraslima, jer nisu savladali osnovna pravila računanja.

Zadatak
Zadatakfoto: Printscreen/youtube/ BRiddles

Ovakvi i slični zadaci postaju viralni na društvenim mrežama i mnogi ih rado rešavaju u dokolici ili kako bi malo ponovili znanje iz osnovne škole i aktivirali moždane vijuge. Međutim, to često na društvenim mrežama može da se pretvori u svađu, u zavisnosti od toga kakvo mišljenje i rešenje zastupa neko drugi u vezi sa problemom koji je predočen.

Od korisnika mreže zatraženo je da reše zadatak, a trebalo je izračunati: 60:2 (10+5)=?

Pokušajte da ga rešite ne gledajući video, a onda proverite vaš rezultat u snimku koji je objasnio postupak.

BONUS VIDEO

01:52

DALI SMO NOVI DOMAĆI ZADATAK, KOJI ĆE MNOGI TEŠKO DA REŠE Dejan Milićević: Ovakav šou, sa mega-zvezdom Draganom je OGROMAN KOLAČ

(Espreso/Srecnarepublika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.