TRENER ZA MAČKE OTKRIO KOLIKO DUGO SMEJU DA OSTANU SAME KOD KUĆE: U jednoj situaciji ih NIKAKO NE SMETE OSTAVITI
Mačka, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Guinness World Records

saznajte

TRENER ZA MAČKE OTKRIO KOLIKO DUGO SMEJU DA OSTANU SAME KOD KUĆE: U jednoj situaciji ih NIKAKO NE SMETE OSTAVITI

U svetu ljubitelja mačaka često se ističe njihova nezavisnost, ali koliko dugo mačke zaista mogu ostati same kod kuće?

Objavljeno:

Većina vlasnika ne voli da ostavlja svoje pse same predugo. Međutim, vlasnici mačaka često manje razmišljaju o tome jer su mačke poznate po svojoj nezavisnosti. Ipak, stručnjak za ponašanje mačaka za Newsweek ističe da je važno razmotriti ovo pitanje.

Unatoč stereotipu o njihovoj navodno povučenoj prirodi, postoji ograničenje vremena koje mačke mogu provesti same kod kuće. Prema rečima Stephena Kuandta, trenera mačaka sa sertifikatom Instituta za ponašanje životinja, ovo vreme varira u zavisnosti o 'starosti, temperamentu i medicinskoj istoriji mačke'.

Mačka u stanu
Mačka u stanufoto: Printscreen/TikTok/user2036790506621

Kuandt preporučuje da se uvek suzdržite od ostavljanja mladih mačića samih preko noći. Takođe ističe da starije ili bolesne mačke zahtevaju sličnu količinu pažnje. Što se tiče temperamenta mačke, Kuandt kaže da je najviše dve noći prihvatljivo, pod uslovom da mačka dobije sve obroke koje treba i da ne uzima lekove.

Ipak, naglašava da starije mačke, mačke na lekovima ili mačke s zdravstvenim problemima nikada ne bi trebalo ostavljati same tako dugo.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.