"MAJKA NAM JE DOZVOLJAVALA DA SPAVAMO ZAJEDNO I TAKO JE POČELO SVE" : Danas sa ROĐENOM SESTROM ima ČETVORO dece
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/LinuxKid27

MORATE ZNATI

"MAJKA NAM JE DOZVOLJAVALA DA SPAVAMO ZAJEDNO I TAKO JE POČELO SVE" : Danas sa ROĐENOM SESTROM ima ČETVORO dece

Muškarac sa rođenom sestrom dobio četvoro dece

Objavljeno: 12:40h

Nemac koji je sa svojom sestrom napravio četvoro dece , a zatim tvrdio da je osuda za incest prekršila njegova ljudska prava, nastavlja da poziva na ukidanje zakona koji zabranjuju njihovu vezu.

Borba za legalizaciju incesta

Patrik Stubing (44) iz Lajpciga, usvojen je kao dete i nije upoznao svoju mlađu sestru Suzan Karolevski (37) sve dok nije ušao u trag svojoj biološkoj porodici u svojim dvadesetim godinama.

Nakon što se preselio u kuću njihove majke, Stubing i Karolevski stupili su u odnose mesec dana nakon prvog sastanka.

Par, koji je dugo branio svoju vezu, dobio je četvoro dece između 2001. i 2005. godine - od kojih su dvoje invalidi.

- Ne osećamo se krivim za ono što se dogodilo između nas. Želimo da se ukine zakon koji incest čini zločinom - kazao je Patrik.

Stubing je bio treće od osmoro dece rođene u siromašnoj, neobrazovanoj, disfunkcionalnoj porodici. Njegov nasilni otac, sada mrtav, napao ga je nožem kada je imao tri godine, pa je zatim usvojen.

Njeno detinjstvo je bilo nesrećno, a njena nezaposlena majka Ana Marija često ju je ostavljala samu kod kuće ili je, kada je bila kod kuće, zabavljala ljubavnike.

Slabo obrazovana i jedva sposobna da piše, Suzan, ranije je govorila da nije voljena i da je teret svojoj majci.

Incest
foto: Printscreen/Youtube/LinuxKid27

Od brižnog brata do partnera

Kada je Stubing imao 18 godina, odlučio je da pronađe svoje biološke roditelje. Četiri godine kasnije ušao je u trag svojoj majci i otkrio Suzan.

Uselio se u svoju porodičnu kuću, a Ana Mari, njegova majka, dozvolila mu je da deli spavaću sobu sa njenom ćerkom.

- Oboje smo ostajali budni do kasno u noć da razgovaramo jedno s drugim o našim nadama i snovima - rekao je on govoreći o svom odnosu sa tada petnaestogodišnjakinjom.

Šest meseci kasnije, Ana Mari je umrla od srčanog udara. Suzan je bila bliska sa jednim od svoje braće sa invaliditetom, Andreom, ali je on umro iste godine. Sve to je prouzrokovalo da se tadašnja tinejdžerka sve više oslanjala na svog brata.

- Poverenje je preraslo u drugu vrstu ljubavi kada nam je majka umrla šest meseci kasnije - rekao je on i dodao:

- Postao sam glava porodice i morao sam da zaštitim svoju sestru. Ona je veoma osetljiva, ali pomagali smo jedno drugom u ovom veoma teškom periodu i na kraju je ta veza postala fizička - rekao je on.

Par je počeo da spava zajedno nekoliko meseci kasnije, a na sudu je otkriveno da su spavali zajedno šesnaest puta između januara i avgusta 2001. godine i da su retko koristili zaštitu.

- Nismo ni znali da radimo nešto loše kada smo počeli da spavamo zajedno. Nismo razmišljali o korišćenju kondoma. Nismo znali da je nelegalno spavati zajedno. Naša majka ne bi odobrila, ali jedini koji bi sada trebalo da nam sudi smo mi - kazao je on.

U oktobru 2001. godine, sa samo 16 godina, Suzan je rodila dečaka Erika. On sada, sa dvadeset godina, jedva da hoda i govori kako treba. Sara, koja sada ima 19 godina, rođena je 2003. godine i pati od sličnih invaliditeta.

Nensi, koja ima skoro 18 godina, ne pokazuje nikakve probleme. Sofija, koja sada ima 17 godina, rođena je dok je Stubing bio u zatvoru.

Pod brigom nemačkih socijalnih službi, Suzan je pokušala da sakrije trudnoću noseći široku odeću, te se porodila sama u kadi.

Incest
foto: Printscreen/Youtube/LinuxKid27

Stubing je smatrao da će izbeći zatvor ako više nema dece sa sestrom.

- Dvoje naše dece su invalidi. Ali to ne mora da ima ikakve veze sa činjenicom da smo brat i sestra. U našoj porodici ima i drugih invalida. Imali smo šestoro braće i sestara koji u nekim slučajevima nisu preživeli jer su bili invalidi - kazao je Stubing.

Peto dete sa drugim muškarcem

Paru je suđeno za incest 2002. Okružni sud u Lajpcigu čuo je kako se Stubing "samo na početku mučio da koristi kondome" nakon čega je odustao.

Stubing je osuđen na godinu dana uslovnog zatvora nakon što je proglašen krivim po svim tačkama. Suzan, koja je tada imala 17 godina, tretirana je kao maloletnica.

Ali nakon rođenja još dvoje dece, sud nije bio tako blag. Stuebing je na kraju osuđen na deset meseci zatvora.

Ponovo su se našli na sudu 2005. godine, a Stubing je osuđen na dve i po godine zbog ponovnog incesta.

Kada je odveden u zatvor, uplakana Suzan rekla je nemačkim novinarima da ne može da živi bez njega. Stubing je tada pretio da će se ubiti. Ipak, dok je brat bio zatvoren, sestra je začela peto dete sa drugim muškarcem.

Čak i tada, nakon što je Stubing pušten na slobodu, rekla je nemačkim novinarima: "Tako sam srećna što je Patrik ovde i što ga ponovo imam. Potreban mi je."

- Dobro mi ide. Uvek ću biti tu za Suzan i decu - Stubing je zauzvrat rekao novinarima.

U međuvremenu, par je čak tvrdio da možda ne bi imali toliko dece da im prvo nije oduzeto.

- Mlađa deca se možda ne bi rodila da nam nisu uzeli prvo. Samo želimo da budemo sigurni da ne izgubimo sve ponovo - rekao je Stubing i dodao:

-Kada vidite da neko drugi brine o vašem detetu kada bi trebalo da bude sa vama, to je teško za svakog roditelja. Dakle, ako je hendikepiran, pa, to je razlog više da bismo mogli da se brinemo o njemu.

Par je nastavio da brani svoju vezu.

- Nismo se poznavali u detinjstvu. Za nas nije isto. Zaljubili smo se kao odrasli i naša ljubav je prava. Ne možemo ništa da uradimo povodom toga. Oboje smo se privukli jedno drugom, a onda nas je priroda preuzela. Bilo je tako jednostavno. Šta bismo drugo mogli da uradimo? Pratili smo svoje instinkte i svoja srca - rekla je Suzan.

Podneli zahtev za legalizaciju incesta

Nakon što su obećali da će promeniti nemačke zakone kojima je odnos između brata i sestre zabranjen, oni su podneli zahtev Sudu za ljudska prava 2012. godine.

Slučaj je doveo do poziva Nemačke da se pridruži zemljama poput Francuske, Turske, Japana i Brazila u legalizaciji seksa među rođacima.

Međutim, izgubili su slučaj. Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u Francuskoj presudio je da Nemačka ima pravo da zabrani incest.

Nemačka, kao i većina od 47 država članica Saveta Evrope, zabranjuje sporazumne seksualne odnose između odrasle braće i sestara, saopštio je ECHR.

Bonus video: ADVOKAT EMILIJA PETROVIĆ: Pedofilija i incest su dva odvojena krivična dela

00:30

ADVOKAT EMILIJA PETROVIĆ: Pedofilija i incest su dva odvojena krivična dela

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.