MNOGI SE TETOVITAJU NA RAZNIM MESTIMA, ALI MALO KO SE USUDI I NA OVOM: Najnoviji trend koji je mnoge ŠOKIRAO
Tetovaža, Foto: Profimedia

SVAŠTA!

MNOGI SE TETOVITAJU NA RAZNIM MESTIMA, ALI MALO KO SE USUDI I NA OVOM: Najnoviji trend koji je mnoge ŠOKIRAO

Bilo da tražite inspiraciju za svoje sledeće šaranje ili samo razmišljate o svojoj prvoj tetovaži, ponekad je teško znati odakle da počnete

Objavljeno:

Da biste suzili opcije, zašto ne isprobate najnoviji trend ove sezone? Govorimo o tetovažama na noktima.

Kao što joj samo ime kaže, radi se o tetoviranju nokatne ploče. Često su minimalnog dizajna, bezbolni i laki za izradu. Osim toga, naknadna nega je prilično jeftina za održavanje. Dakle, bez obzira na to da li ste prekaljeni ljubitelj tetovaža ili početnik, dodavanje noktiju u vašu kolekciju tetovaža može biti pravi način da se prepustite svetu tatu-majtora.

Šta su zapravo tetovaže na noktima

Prema rečima njujorške tatu-umetnice Pobi, to su jednostavne tetovaže na površini nokta, a ne ispod njege. Ona dodaje da se proces ne razlikuje mnogo od onoga što biste očekivali od tetovaže tela. Koristi se isto mastilo kao i za tetovaže kože, pa očekujte da će iskustvo biti relativno slično onome na šta ste navikli. Što se tiče cena, ona kaže da se to razlikuje od majstora do majstora.

Da li tetovaže na noktima blede

Pobi kaže da tetovaže na noktima mogu izbledeti kao i svaka druga tetovaža jer mastilo leži na površini nokta. Ali ako se uradi ispravno (i u zavisnosti od toga koliko brzo vaši nokti rastu), oni mogu trajati nekoliko meseci i izrasti s vašim prirodnim noktima.

Dermatolog Hedli King, doktorka medicine, sa sedištem u Njujorku, dodaje da će vaš nokat obično potpuno izrasti tokom šest meseci i da bi vaši dizajni mogli izgledati pomalo čudno kada je nokat u toj nezgodnoj fazi rasta. Dakle, tako nešto treba imati na umu ako se nadate da ćete ovo novo mastilo zadržati dugo vremena.

Koliko su bezbedne tetovaže na noktima

Dr King kaže da su tetovaže na noktima potpuno bezbedne sve dok se rade na odgovarajućoj dubini. Ona objašnjava da ako se igla nanese preduboko, rizikujete da probijete nokatnu ploču do ležišta nokta ispod što može dovesti do ozbiljnih rizika kao što su infekcija, krvarenje ispod nokta i - u najgorem slučaju - kompartment sindrom, stanje koje se javlja kada unutrašnje krvarenje ili oticanje tkiva izazivaju povećanje pritiska.

Kako da se brinete o njima

Tetovaže na noktima su lake za održavanje u poređenju s tetovažama na telu. Pobi kaže da ne postoje posebni proizvodi za naknadnu njegu koji su vam potrebni za tetovaže noktiju, ali predlaže da se nanese lak za nokte kako bi se nastuki zapečatilo i sprečilo da izbledi.

BONUS VIDEO

02:51

Novi bizaran trend: Tetovaža na nepcima!

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.