SAMO OVAKO SE VOZI PAS U KOLIMA: Postoje dva načina, ali je samo ovo PO ZAKONU
Pas, Foto: Printscreen/Instagram/bumper.theluckdragon

saznajte

SAMO OVAKO SE VOZI PAS U KOLIMA: Postoje dva načina, ali je samo ovo PO ZAKONU

Ovo bi takođe trebalo da ih spreči da vam ometaju pažnju tokom vožnje

Objavljeno:

Bez obzira da li idete na dugo putovanje ili samo obavljate nekoliko zadataka i želite da sa sobom povedete i psa, dolazite do pitanja na koji način da to uradite bezbedno. Kada se vozite sa svojim psom, važno je da se uverite da su bezbedno vezani.

Smatra se da je zadnje sedište najbezbednije mesto za vašg psa. Ako su na prednjem sedištu dođe do naglog kočenja mogli bi da udare u kontrolnu tablu ili vetrobransko staklo ili ako se aktivira vazdušni jastuk mogu biti zgnječeni.

Postoji poseban pojas za pse (običan sigurnosni pojas im ne odgovara) koji će bezbedno držati psa bilo koje veličine vezanog u zadnjem delu automobila. Ovo bi takođe trebalo da ih spreči da vam ometaju pažnju tokom vožnje.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje da životinja može da se prevozi u automobilu samo ako se ne ometaju i ugrožavaju ni vozač ni ostali učesnici u saobraćaju, navodi Magazin Novosti.

To bi praktično značilo dve mogućnosti, da psa prevozite na zadnjem sedištu, vezanim pojasem, a osim pojasa postoji i poseban transporter za životinje koji ćete držati ili u gepeku ili na zadnjem sedištu.

Zasebna sedišta za pse i mačke su se pokazala najudobnijom varijantom za njih jer nisu vezani ili ograničeni prostorom.

Priprema vašeg psa za vožnju automobilom počinje tako što ćete ga voditi na kratke, probne vožnje kako biste ga navikli da bude u automobilu. Ako planirate da svog psa držite u nosiljci tokom vožnje automobilom, uverite se da mu je udobno u njoj kod kuće.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.