KUPILA POLOVNU JAKNU,A ONO ŠTO JE NAŠLA U DŽEPU OSTAVILO JE U ŠOKU: Predmet iz 1971. krije NAJVEĆU INTIMU (VIDEO)
Jakna, Foto: Printscreen/Tik-Tok/thinklessaboutmen

vremenska kapsula

KUPILA POLOVNU JAKNU,A ONO ŠTO JE NAŠLA U DŽEPU OSTAVILO JE U ŠOKU: Predmet iz 1971. krije NAJVEĆU INTIMU (VIDEO)

Ona svoj "pronalazak" podelila i na TikToku sa internet publikom, a snimak je pregledan preko 4,6 miliona puta

Objavljeno:

Britanka Maja Somer je strastveni zaljubljenik u stare stvari i redovno "lovi" vredne komade u antikvarnicama i prodavnicama specijalizovanim za preprodaju starih ili polovnih stvari. U jednom od takvih kupovina naletela je na retro kožnu jaknu koja joj je odmah privukla pažnju. Kada ju je pregledala, u džepovima je pronašla prelepu i srceparajući tajnu koju je ovaj komad decenijama skrivao.

"Još uvek ne mogu da poverujem šta imam. Ovu kožnu jaknu sam pronašla u prodavnici polovne robe u utorak. Odmah sam je kupila jer mi je sjajno pristajala. Kada sam došla kući i probala jaknu ponovo, osetila sam da je nešto po džepovima", priča na ona na snimku.

Ispostavilo se da je u džepu jakne bila sakrivena mala sveska prepuna različitih zapisa. Zapravo, reč je o nečijem intimnom dnevniku koji datira još iz 1971. godine!

Vremenska kapsula iz 1971. godine

"Na prvoj stranici koju sam otvorila u ovom malom dnevniku piše: "Četvrtak, 11. novembar 1971". Jedna nedelja je prošla, a Dajen mi nije nazvala niti mi je pisala". Sledeći unos je od 22. novembra iste godine. "Danas bi bila naša deveta godišnjica i 10 zajedničkih godina. Napio sam se sam", napisao je vlasnik dnevnika", otkriva Maja na svom snimku.

Dok je prelistavala stranice dnevnika, spoznala je tragičnu pozadinu ove priče. Raniji zapis u dnevniku, koji datira od 4. novembra, kao da je zabeležio poslednje dane sreće za tajanstveni par.

@thinklessaboutmen This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak ♬ A Day in My Life - Soft boy

"Dajen i ja smo vodilji ljubav jutros. Odveo sam je na doručak, a zatim na posao. Poljubio sam je pre nego što sam otišao. Nisam znao da će to biti poslednji put da je vidim", piše u ovom notesu.

Gospođica Somer na snimku tvrdi da je praktično mogla da oseti slomljeno srce uskladišteno u toj kožnoj jakni. U drugim džepovima pronašla je podjednako fascinante predmete - tri srebrna dolara iskovana 1921. godine, kao i malu flašu kanadskog viskija iz 1966. godine. U velikom džepu na poleđini jakne nalazio se dnevni planer sa sličnim zapisima kao i mali dnevnik.

Pronađen dnevnik
Pronađen dnevnikfoto: Printscreen/Tik-Tok/thinklessaboutmen

"Nadam se da nikada neću završiti ovu knjigu. Možda se Dajen vrati pre nego što je završim. Početak unosa - 13. maj 1971; kraj unosa - 4. maj 1972. godine", piše na prvoj stranici rokovnika. "Prvi put za 10 godina nisam sa Dajen u ovo doba godine", još je jedan od zapisa.

Novogodišnji zapis, odnosno onaj od 1. januara 1972. sadrži samo jednu reč, ali je i laiku jasno koliko je razočarenja sadržano u istoj. "Zašto?", piše jednostavno.

Maja je bila dirnuta neverovatnim otkrićem i ovom nepotpunom, ali tužnom pričom koju je otkrila u samoj jakni. "Znati istoriju iza ovog odevnog predmeta - to je kao iz sna. To je drugi nivo. Ovo je kao vremenska kapsula iz 1971. godine sa tako dirljivim dnevničkim zapisima iz starih vremena", zaključila je.

BONUS VIDEO:TRI MUŠKARCA OPLJAČKALI JUVELERNICU: Čekali da osoblje ode na pauzu? Vrednost 15 MILIONA EVRA, OVO su prve informacije istrage

00:25

TRI MUŠKARCA OPLJAČKALI JUVELERNICU: Čekali da osoblje ode na pauzu? Vrednost 15 MILIONA EVRA, OVO su prve informacije istrage

(Espreso/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.