GLEDAJTE U OVU SLIKU 3 SEKUNDE I OTKRIJTE KAKAV VAM JE VID: Ako NE VIDITE ovu životinju, imate OZBILJAN problem
Crveni krug, Foto: Printscreen/Instagram/opticalillusionss

testirajte se

GLEDAJTE U OVU SLIKU 3 SEKUNDE I OTKRIJTE KAKAV VAM JE VID: Ako NE VIDITE ovu životinju, imate OZBILJAN problem

Da li ste uspeli da uočite životinju u crvenom krugu

Objavljeno:

Internet nam uvek iznova pruža mogućnosti da rešimo optičke iluzije kao našu omiljenu zabavu. Od otkrivanja osobina ličnosti i testiranja koeficijenta inteligencije do prevare perifernog vida, ove optičke iluzije su jedna od najfascinantnijih aktivnosti koje zadivljuju ljudski um.

Neki nas teraju da stvari percipiramo drugačije nego što jesu u stvarnosti, dok nas drugi teraju da vidimo stvari koje čak i ne postoje na slici. Jedna takva lukava optička iluzija raširila se među korisnicima interneta i zbunila sve. A sve što se vas traži je da se koncentrišete na crveni krug i kažete šta vidite.

Sliku je podelila Instagram stranica pod nazivom Optičke iluzije, sa natpisom „Napišite nam u komentarima šta vidite pomoću emodžija!“ Na slici je veliki crveni krug, iznad kojeg piše: „Vidite li nešto? Smirite svoj um i zagledajte se u ovaj crveni krug.” Slika koja je brzo postala vitalna mnoge je i razbesnela da se pitaju da je to samo fotografija. Ali u stvarnosti, crveni krug je test za oči, koji je navodno kreirao Džek O’Nil u Plaibuzz-u. Prema testu, dok mnogi mogu da vide sliku unutar crvenog kruga, neki neće moći ništa da shvate u njoj. Dakle, sada počinjete svoj test. Dobro se koncentrišite i sagledajte taj crveni krug i posmatrajte šta vidite.

Da li ste mogli da vidite životinju ili niste mogli da vidite ništa? Pa, u svakom slučaju, niste bili sami. Kako je bezbroj korisnika učestvovalo u ovoj viralnoj optičkoj iluziji, preplavili su odeljak za komentare svojim odgovorima. Nekoliko korisnika je tvrdilo da su videli sliku „konja“ između crvenog kruga, što je pravi odgovor, jer crveni krug krije sliku konja, koji na leđima ima sedlo i stoji u travi.

Mnogi su stalno uzimali imena različitih životinja kao što su „krava”, „pas”, „lav” pa čak i „magarac”, što bi za njihove oči moglo biti varka i pomešali su sliku konja sa ovim životinjama.

Međutim, veliki broj korisnika je tvrdio da ne mogu da vide nijednu sliku. Jedan je napisao: „Zbunjen sam“, a drugi je prokomentarisao: „Ništa“.

BONUS VIDEO:TESTEROM PODELE ČOVEKA NA POLA! Mađioničarski trik koji već 100 godina ostavlja bez daha! (KURIR TELEVIZIJA)

01:07

TESTEROM PODELE ČOVEKA NA POLA! Mađioničarski trik koji već 100 godina ostavlja bez daha! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.