ZBOG OVE STVARI STUDENTKINJA U DUBAIJU JE ZAVRŠILA U ZATVORU: Prolazi kroz pakao, teraju je DA PLATI ČAK OVOLIKO
Studentkinja završila u zatvoru, Foto: Jam Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

paŽnja

ZBOG OVE STVARI STUDENTKINJA U DUBAIJU JE ZAVRŠILA U ZATVORU: Prolazi kroz pakao, teraju je DA PLATI ČAK OVOLIKO

Elizabet je zatim upućena na "ponižavajući i bolan" pretres, ali se borila da ponovo obuče medicinski steznik.

Objavljeno: 10:20h

Elizabet Polanko De Los Santos, 21, trebalo je da bude na međunarodnom aerodromu u Dubaiju samo šest sati dok je čekala na linijski let iz Istanbula kući za Njujork - međutim desio se veliki preokret i njen život odlazi u drugom smeru. Ova priča je upozorenje mnogima.

Ona i prijateljica su odlučile da odu na odmor nakon što je nedavno izgubila 44-godišnjeg oca i bila podvrgnuta operaciji.

Odlučile su da prestanu u Dubaiju, a ne u Parizu - ali tokom šestočasovnog čekanja na aerodromu 14. jula, Elizabet su zaustavili službenici obezbeđenja zbog žice u njenom medicinskom povezu koji je nosila oko struka.

Rekla im je da je nedavno imala operaciju i da je morala da ga obuče - ali su je naterali da ga ukloni u privatnoj sobi i ostala je polugola.

Elizabet je zatim upućena na "ponižavajući i bolan" pretres, ali se borila da ponovo obuče medicinski steznik.

Elizabet
foto: Jam Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Studentkinja Lehman Univerzirera rekla je da je "nežno" dotakla ruku jedne od žena iz obezbeđenja dok je pokušavala da ih natera da dozvole njenoj prijateljici da joj pomogne. Ali policajci su optužili Elizabet da ih je "napala i vređala", što je ona negirala.

Elizabet su držali u sobi nekoliko sati dok je policajac podnosio prijavu protiv nje.

Potpisala je formular na arapskom i bilo joj je dozvoljeno da napusti aerodrom - ali nekoliko sati kasnije dobila je zabranu putovanja.

Elizabet – koja takođe radi kao menadžerka maloprodaje u Njujorku – naložena je da plati kaznu od 10.000 AED (2.180 funti).

Uprkos plaćanju pozamašne sume – koja obično služi kao kazna – carinici su uložili žalbu i ona je sada osuđena na godinu dana zatvora.

Elizabet
foto: Jam Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Rada Stirling, osnivač dobrotvorne organizacije Detained in Dubai koja predstavlja ljude koji se bore protiv pravnog postupka u UAE, rekla je da je Elizabet takođe morala da izdvoji hiljade funti dok je bila u zemlji.

- Elizabet je nameravala da provede samo šest sati na aerodromu u Dubaiju, ali je tamo već mesecima i izgubila je 50.000 dolara (41.000 funti) na troškove, kao i na troškove advokata.

- Sada su joj rekli da ima godinu dana zatvora, ali da će, ako sve "prođe dobro", biti zadržana samo dok ne bude mogla da rezerviše let iz UAE. Pored toga što je ponižena i traumatizovana od strane aerodromskog osoblja, Elizabet je mesecima bila primorana da ostane u skupoj zemlji, da plaća skupe advokate i da propušta svoje univerzitetske studije.

Kaže da je nežno dotakla ruku obezbeđenju, a oni su napakovali pričuFoto:Profimedia

Elizabet se sada plaši da će biti zatvorena u ozloglašenom zatvoru Al Avir u Dubaiju, koji su aktivisti kritikovali zbog brutalnog postupanja prema zatvorenicima.

- Američki građani moraju biti svesni da je Dubai opasno mesto za posetu. Svaka zemlja u kojoj puka tvrdnja bez dokaza može rezultirati dugotrajnom zatvorskom kaznom je neprihvatljiv izbor za turiste i Dubai mora naporno da radi na tome kako bi zaustavio ovu vrstu zakonske zloupotrebe.

The Sun je kontaktirao Stejt department SAD za komentar.

00:40

ZAPALIO U DUBAI DOK ČEKA NANOGICU! RASTA I VOJAŽ snimaju spot na LUKSUZNOJ destinaciji: Reperi se oglasili na mrežama! (VIDEO)

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.