VATROGASAC JE 10 GODINA POKUŠAVAO DA DOBIJE DETE A ONDA JE NAŠAO OVU KUTIJU: Kada je video šta je U NJOJ...
Ilustracija, Foto: Profimedia

priznao

VATROGASAC JE 10 GODINA POKUŠAVAO DA DOBIJE DETE A ONDA JE NAŠAO OVU KUTIJU: Kada je video šta je U NJOJ...

Iako su alarmi često bili lažni, nakon što je zavirio u kutiju video je devojčicu, koju će kasnije nazvati Zoi, kako mirno drži flašicu i gleda u njega

Objavljeno:

Pre šest meseci oglasio se alarm u sefu u vatrogasnoj stanici u Okali nakon što je majka ostavila bebu u njemu. "Volim je od kada smo prvi put pogledali", kaže vatrogasac koji ju je usvojio

Navikli smo da vatrogasci spasavaju živote, ali ne baš ovako: Vatrogasac koji je želeo da ostane anoniman usvojio je devojčicu kojoj je prošle godine spasao život. Dok je bio na dužnosti u svojoj vatrogasnoj stanici u gradu Okala, u američkoj državi Florida, oko dva sata ujutru čuo je alarm da je neko smestio dete u "Haven Baby Box", sef u kojem majke u kriznoj situaciji mogu da ostave svoje dete, koji postoji u njegovoj vatrogasnoj stanici, piše Njujork post .

Iako su alarmi često bili lažni, nakon što je zavirio u kutiju video je devojčicu, koju će kasnije nazvati Zoi, kako mirno drži flašicu i gleda u njega.

"Imala je flašicu i upravo se hladila. Podigao sam je i držao u naručju. Pogledi su nam se sreli i to je bilo to. Volim je od tog trenutka" - rekao je. On i njegova žena usvojili su Zoi.

Borili su se da dobiju dete skoro deset godina i slučajan susret u ranim jutarnjim satima odmah ga je naterao da razmišlja o usvajanju.

Vremenska kapsula, Kovčeg, Kutija, Drvena kutija
foto: Printscreen/Twitter/ Governor Ralph Northam

"Nisam odmah zvao suprugu jer nisam hteo da je budim, ali sam znao da će ona biti za tu ideju" - dodao je on. Nakon odvođenja deteta u bolnicu, napisao je dopis administratorima, u kome je izrazio želju i spremnost za usvajanje.

"Objasnio sam da supruga i ja već 10 godina pokušavamo da dobijemo dete. Rekao sam im da smo na Floridi završili sve korake tog procesa i da smo se registrovali za usvajanje deteta. Trebalo nam je samo dete" - kaže srećni otac.

Nakon što su se 10 godina borili da dobiju dete i registrovali se za usvajanje, devojčica je došla kod svojih novih roditelja kao dar od Boga. Tada je, kaže, pozvao suprugu, koja je briznula u plač, plašeći se i da se nada da će uspeti da zadrži bebu.

"Stalno sam sebi govorio: 'Nemoj se previše uzbuđivati'. Moj najveći strah je bio da poruka koju sam napisao administratorima ne ostane kod Zoi i da će devojčica biti data nekom drugom. Bilo je to veoma stresnih nekoliko dana", kaže vatrogasac. Ali samo nekoliko dana kasnije, Zoi je bezbedno smeštena u svom novom domu, a u aprilu je zvanično postala njihova ćerka.

"Kako sam je našao, Bog nam je pomogao" - zaključio je otac devojčice. Tu priču je želeo da ispriča medijima, u nadi da će njena majka videti da je dete zbrinuto i da će joj to biti uteha.

Zahvaljujući programu Safe Haven u zemlji je postavljeno 148 boksova u koje roditelji mogu da ostave svoje dete i budu sigurni da će se neko brinuti o njemu, a uz Zoi je zahvaljujući njima spaseno još 30 dece.

"Želimo da zna da brinemo o njenom detetu i da je voljena više nego što možemo da izrazimo rečima" - dodao je on.

Kako se navodi na sajtu Safe Haven, trenutno postoji 148 takvih boksova širom zemlje, a u njih je smeštena 31 novorođena beba. Osnivač programa Monika Kelsi zahvalila je nepoznatoj majci što je dete ostavila na sigurnom mestu.

"Obraćamo se roditeljima koji su ovo dete legalno predali: Hvala! Hvala vam što pazite na nju i što ste doveli svoje dete na mesto za koje ste znali da će se brinuti o njemu. I hvala vam što ste uradili ono što ste smatrali da je najbolje za nju" - zaključila je ona.

03:18

MIRIS PALJEVINE I CRNI DIM U VOZILU? Vatrogasac za Kurir TV otkrio: Evo kako da sebi i svojim bližnjima SPASITE ŽIVOT (VIDEO)

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.