VARAO JE DOK JE BILA TRUDNA, A ONDA JE OTIŠLA KOD TERAPEUTA I IZJAVILA ŠOKANTNU STVAR: Kada čujete ZANEMEĆETE
Trudnoća, Foto: Profimedia

nije normalno

VARAO JE DOK JE BILA TRUDNA, A ONDA JE OTIŠLA KOD TERAPEUTA I IZJAVILA ŠOKANTNU STVAR: Kada čujete ZANEMEĆETE

Terapeuti zapravo smatraju da je to normalna stvar, iako je nama nezamisliva

Objavljeno:

Saznanje da vam je partner bio neveran može se osećati kao smak sveta, ali neverstvo ne mora da znači i kraj vaše veze. Nevera bi zapravo mogla da bude najbolja stvar koja se može desiti vama i vašem partneru, rekla je Viki Barzilej.

44-godišnja majka dvoje dece otkrila je kako ju je njen partner Dejvid Foster (42) prevario posle četiri godine zajedno, ali veruje da ih je, uprkos bolu, afera na kraju ojačala. - Davidova afera se pokazala kao najbolji poklon. Ova krizna tačka u njegovom životu nas je dugoročno ojačala. Tri godine nakon njegovog neverstva, sada smo srećniji nego ikada, zaljubljeni smo i planiramo da se venčamo - rekla je Viki.

Seks, Prevara, Afera, Razvod
foto: Profimedia

Stručnjak za veze Aliks Foks slaže se da afere mogu imati svoje prednosti.

- Afere mogu da unište vezu jer poverenje nestaje, ali ako par odluči da pažljivo obnovi vezu, zapravo bi mogli da završe jači i srećniji nego što su bili pre - objasnila je ona. Vlasnica velnes centra Viki iz Engleske primetila je da se stvari sa Dejvidom pogoršavaju ubrzo nakon što je otkrila da je trudna.

- Dejvida sam upoznala 2014. preko sajta za upoznavanje. Radila sam u štali i bila odana mama svojoj ćerki Pejdž iz prethodne veze, koja je tada imala 15 godina, i on je doneo toliko zabave u moj život. Naša veza je bila energična i posle pet meseci počeli smo da živimo zajedno. Mesec dana kasnije otkrili smo da sam trudna - rekla je ona.

Viki je ubrzo posumnjala da je David vara.

- David je počeo da izlazi i stalno pije. Kada sam bila nekoliko meseci trudna, koristila sam njegov laptop i na njegovoj Fejsbuk stranici se pojavila poruka žene koja ga je pitala da li želi da se upoznamo. Bio sam razočaran i pitao sam ga za nju, ali on je rekao da mu je prijateljica. Voleo me je pa sam mu verovala. Njegovo noćno opijanje postajalo je sve češće, ali kada sam 2015. rodila Harija, odagnala sam sve brige o neverstvu. Kasnije sam saznala da je flertovao sa drugim ženama u kafanama - dodala je ona.

Kao što je često slučaj sa parovima, dolazak deteta je imao veliki uticaj na njihovu vezu.

- Bio sam srećan i odselio sam se od Davida. Počeo je da pije i rekao mi: 'Ne voliš me više'. Rekao sam mu da to nije istina, ali naš seksualni život je stao. Dejvid je rekao da se oseća usamljeno, a ja nisam sela i razgovarala sa njim, iako je to tražio od mene - otkrila je ona.

Jedno istraživanje je pokazalo da su 82 posto muškaraca koji varaju novi roditelji. Jedna medicinska studija navodi seksualnu nekompatibilnost i nedostatak komunikacije i razumevanja kao glavni razlog za neverstvo.

Iako zna da nije bila njena krivica što je David bio neveran, Viki kaže da sada vidi da joj nije bilo dovoljno stalo do njegovih osećanja.

Prevara
foto: Profimedia

- Svakako ne krivim sebe za aferu, ali nisam uzeo u obzir šta je govorio. Prošlo je dve godine nakon što se Hari rodio i još uvek nismo bili intimni i osećala sam da ima aferu. Sada znam da se viđao sa drugim ženama, ali tada nisam imao dokaz. Poruke bi stizale na njegov telefon i videla bih žensko ime, ali on bi to poricao. Osećao sam se loše i povređeno. Očigledno je imao problema sa pićem i verovao sam da ga to tera da razgovara sa drugim ženama, ali on to nikada nije priznao. U januaru 2020. sumnjao sam da me vara, ali nisam imao dokaz. Nisam želeo da ostanem sa prevarantom i raskinuo sam s njim mesec dana kasnije. Sva ova neizvesnost me je depresirala. Molio me je da dođem kući, a onda sam na Fejsbuku dobio poruku od žene koju nisam poznavao, a koja je tvrdila da je u vezi sa Davidom. Rekla je da su zajedno godinu dana. Bio sam u šoku i to me je jako uznemirilo. Bilo je tako bolno shvatiti da se to dešava dok smo živeli zajedno. Pozvala sam Davida i tresla sam se. On je negirao da je ta afera trajala godinu dana, ali je to bilo sve što je mogao da kaže. Bio je veoma uznemiren. Bila sam slomljena i Dejvid je shvatio da je uništio našu vezu i da posle toga nema povratka - rekla je Viki.

Samo nekoliko nedelja kasnije, David je doživeo saobraćajnu nesreću. Iako je zadobio samo lakše povrede, Viki je nakon toga rekao da više ne želi da živi. Uprkos svom besu, Viki ga je zamolila da joj se vrati kako bi mogla da mu pomogne.

- Trebao mi je David da bude psihički zdrav za svog sina. Veza sa drugom ženom je bila završena, ali to mi nije bilo važno. Pomogao sam mu oko zavisnosti od alkohola, ali više nisam bio u vezi sa njim. Dobio je pomoć od Anonimnih alkoholičara i to je bila prekretnica. Bio je prizemljen i srećan prvi put otkako se Hari rodio, dodala je ona.

Tokom šest meseci, Viki je osetila da joj se vraćaju romantična osećanja. David je počeo da praktikuje meditaciju, prestao je da pije i postao bolji tata. Ponovo su počeli da spavaju u istom krevetu.

- Na moj rođendan, šest meseci nakon što se vratio, na ogledalu mog toaletnog stočića je ružem napisao: 'Hoćeš li se udati za mene?', a ispod njega stavio prsten. To me je rasplakalo. Stavio sam prsten i rekao da. Delovao je tako srećno i lepo smo jeli napolju. Od tada je naša veza stabilna, srećna, savršena, a sada planiramo venčanje - rekla je ona.

Zavođenje, Ljubav, Žena, Muškarac, Seks
foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Istraživanja pokazuju da neki supružnici nakon afere postaju seksualno privlačniji svom partner.

- Ne znam da li je to tačno, ali ta afera je za nas zapravo bila poziv na buđenje. Izdaja je bolela, ali je to bio poklon jer se čini da je to bilo nešto što je Davidu trebalo da dobije pomoć za svoju zavisnost od alkohola. A Davidova promena me je inspirisala da promenim svoj život. Odustala sam od posla nege sa skraćenim radnim vremenom koji sam radila uporedo sa punim radnim vremenom i vratila se na koledž. Sada vodim svoju uspešnu kompaniju sa Dejvidom - rekla je Viki.

- Žao mi je što se to dogodilo. Imao sam svoje probleme i to je rezultiralo mojim neverstvom. Nešto se u meni promenilo i sada sam najbolja verzija sebe i to je mnogo pomoglo našem odnosu, ali i mom odnosu sa sinom. Sada sam potpuno posvećen Viki, svom sinu i svom poslu. Nikada nisam nameravao da je povredim i ljut sam što jesam. Mislim da su stvari krenule naopako kada je Viki bila trudna jer sam bila veoma usamljena, osećala sam se pomalo po strani i nisam slušala. Opijanje je dovelo do upoznavanja žena, bila je samo jedna kratka afera, ali je bilo i flertovanja i slanja poruka drugim ženama. Toliko se kajem, naježim se kada se setim kakav sam bio. Znam da ne želim da se vratim na to mesto. Krenuo sam dalje i ostavio ga iza sebe, piše The Sun.

LUNA PONOVO SPOMENULA KIJU: Bivšoj suparnici poručila samo jedno FANOVI ĆE PASTI U NESVEST:

01:55

LUNA PONOVO SPOMENULA KIJU: Bivšoj suparnici poručila samo jedno FANOVI ĆE PASTI U NESVEST

(Espreso/ 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.