SLIKA GIGANTSKE ZMIJE IZ 1959. GODINE TERA STRAH U KOSTI: Tvrde da je još uvek ŽIVA, evo koliko je dugačka (VIDEO)
Slika znmije iz 1959. godine, Foto: zahbeing / Printscreen/ TikTok

vreba iz prikrajka

SLIKA GIGANTSKE ZMIJE IZ 1959. GODINE TERA STRAH U KOSTI: Tvrde da je još uvek ŽIVA, evo koliko je dugačka (VIDEO)

Pitoni i anakonde danas su skoro duplo manji od ovog giganta, a ovu veličinu je dosezala praistorijska Titanoboa

Objavljeno:

Najduža poznata zmija na svetu je piton, i raste preko 6,5 metara, dok je anakonda nešto kraća od njega. Međutim anakonda je često duplo teža od pitona. Najveći piton može biti težine oko 115 kg, dok anakonda teži u proseku oko 250 kilograma, što je više nego dupla pitonova težina.

Nakon ovih saznanja, informacija o 15 metara dugačkoj zmiji nikome neće biti prijatna. Naime poslednja poznata informacija o gmizavcu ove veličine je informacija o Titanoboi koja je živela pre oko 58-60 miliona godina, a njeni ostaci su pronađeni u nekim rudnicima.

Možete misliti šok, pilota jendog od odbrambenih aviona, kada je na području Kartagine Demokratske Republike Kongo, 1959. godine ugledao ovu monstrupznu životinju. Od tada nije zapažena, ili nema prijava da jeste, ali se veruje da je zapravo još uvek živa.

Evo kako to izgleda na fotografiji:

Pilot je detaljno opisao susret, i vratio se da bolje pogleda kako to izgleda, kad se zmija uzdigla oko 3 metra iznad zemlje svojim gornjim delom tela, ali ovaj susret nije mogao da bude dodatno zabeležen kamerom, jer mu je naređeno da nastavi svoj put. Nastala je samo jedna fotografija.

Zmija u centru Beograda:

00:17

Zmija u centru Beograda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.