VIKTORIJA POBEGLA IZ UKRAJINE, A PSA OSTAVILA U POLJSKOJ: Njihov SUSRET će vas ostaviti BEZ IJEDNE REČI (VIDEO)
Pas / ilustracija, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO!

VIKTORIJA POBEGLA IZ UKRAJINE, A PSA OSTAVILA U POLJSKOJ: Njihov SUSRET će vas ostaviti BEZ IJEDNE REČI (VIDEO)

Skočivši u zagrljaj svom vlasniku, bilo je jasno da je Vafls oduševljen što se vratio vlasnici, a sada žive zajedno pored okeana u Majamiju

Objavljeno:

Trenutak kada su se pas i njegov vlasnik iz Ukrajine ponovo spojili, raznežio je srca mnogih na mrežama.

Viktorija Zalis živi u Majamiju na Floridi, ali je rođena u Kijevu u Ukrajini. Zbog rata, bila je prinuđena da pobegne iz Kijeva i ostavi svog dvogodišnjeg psa Vaflsa kod prijatelja u Poljskoj.

"Napustila smo Ukrajinu i našu seosku kuću sa malim rancem, drugog dana rata, jer sam mislila da ću se uskoro vratiti kući“, rekla je Zalis.

„Putovali smo do Poljske 35 sati, od čega smo 17 sati proveli na poljskoj granici. Pre nego što smo stigli do granice, neko je počeo da puca, a mi smo pobegli u šumu. Mnogi su pustili svoje pse u šumu".

Kada je stigla u Poljsku, otkrila je da je Vaflsu potrebna još jedna vakcinacija pre nego što je mogao da odleti u SAD. Psi iz Ukrajine se mogu uvoziti u SAD samo uz dozvolu Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Ukrajina se smatra zemljom sa visokim rizikom od besnila, a da bi CDC odobrio dozvolu za uvoz pasa, pas mora biti mikročipovan, da ima ažurne vakcine protiv besnila i vlasnici moraju da obezbede svu potrebnu dokumentaciju za dozvolu, piše Newsweek.

Pošto je nedostajala samo jedna vakcina, vlasnica Vafla je pretpostavila da će se stvari brzo odvijati.

„Obećali su nam da će to biti urađeno za 4 dana, ali je na kraju kasnilo mesec dana“, rekla je Zalis.

„Pošto sam dobila američku vizu, odlučila sam da odletim, pakada sve sredi, da ga dovedem.

Vafls je ostao u Poljskoj skoro dva meseca, koliko je bilo potrebno da se sve sredi kako bi mogao da dođe u SAD, a onda je Zalis morala da pronađe nekoga ko će pratiti njenog psa na putovanju.

"Dugo sam tražila i našla volontera koji mi ga je doveo. Za mene je to bilo važno i vredno i uprkos teškom putu, volela bih da ljudi dovedu svoje ljubimce jer vredi", rekla je ona.

Na dirljivim snimcima objavljenim na TikTok-u sa preko 990.000 pregleda, Zalis je letela da se sastane sa svojim voljenim psom u Njujorku i ponovo su se okupili na aerodromu.

Skočivši u zagrljaj svom vlasniku, bilo je jasno da je Vafls oduševljen što se vratio vlasnici, a sada žive zajedno pored okeana u Majamiju.

Bonus video:

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.