NA TAVANU 10 GODINA KRILA ŠVALERA: Muža UBEDILA da u kući imaju DUHOVE, a onda napravi KOBNU GREŠKU
Ilustracija, Foto: Profimedia

jeziva priča

NA TAVANU 10 GODINA KRILA ŠVALERA: Muža UBEDILA da u kući imaju DUHOVE, a onda napravi KOBNU GREŠKU

Ona je deset godina krila ljubavnika na tavanu, a onda je napravila kobnu grešku

Objavljeno:

Ovako jezivu priču još niste čuli!

Fred Osterrajh je bio bogat proizvođač tekstila koji je proizvodio kecelje. U fabrici je razmenio poglede sa Valburg Doli Hedrik, ćerkom nemačkog migranta, nakon čega se ludo zaljubio. ATV Njihov sin je umro Par se venčao i ubrzo dobio sina Rejmonda.

Međutim, njihova sreća je bila kratkog veka jer je dečak umro kada je imao devet godina. U malom krugu je brujalo o Fredovoj sklonosti da pije i Dolinom nezadovoljstvu njegovom aktivnošću u bračnoj postelji. Jednog dana Doli je zatražila da Fred pošalje jednog od radnika da popravi njenu mašinu za šivenje. Kada je sedamnaestogodišnji Oto ušao na vrata, Doli je bila gola. Naravno, momak nije odbio priliku koja mu je ponuđena.

U narednim mesecima, komšiluk je video mladića kako redovno posećuje Doli, čak i dok je Fred bio na poslu. Da bi izbegla tračeve, Doli je smislila genijalan plan - ona ​​će zadržati Ota na tavanu. Momak je prihvatio to rešenje i preselio se kod para, dok je Fred živeo u neznanju.

Preselili su se

Međutim, Fred noću počinje da čuje određene zvukove, vidi razne senke po kući i tvrdi da mu ponestaje cigareta. Ali Doli ga ubeđuje da izmišlja i on počinje da ozbiljno sumnja u svoje mentalno stanje. Par se seli u Los Anđeles da bi se rešio „uklete kuće“, ali Fred malo zna da će se „duh“ koji ga je proganjao u kući u Milvokiju preseliti u Los Anđeles sa njim.

Ljutnja, Seks, Svađa, Ljubav
foto: Anna Bizo / Alamy / Alamy / Profimedia

Fred je počeo još više da pije, a brak se raspadao. U noći 12. avgusta 1922. par se žestoko posvađao. Usred žestoke svađe, čovek je pobegao sa tavana, držeći u rukama dva pištolja. Oto i Fred su se nekoliko minuta borili za oružje, a Oto je pucao u Freda tri puta, nakon čega je nesrećni bogataš umro.

Oto i Doli smisle plan: kada policija dođe, naći će Doli zaključanu u ormanu, pa će pomisliti da su provalnici provalili i ubili njenog muža. I tako je bilo. Vlasti su sumnjale na neuspešnu pljačku koja je rezultirala Fredovom smrću. Navodno, razbojnik je iz kuće ukrao nešto dijamanata i dragocenosti...

Doli nasleđuje ogromno bogatstvo

Doli nasleđuje muževljevo bogatstvo i seli se u obližnju kuću i započinje strastvenu vezu sa advokatom Hermanom, kome poklanja skupi sat. Advokat prepoznaje sat kao njen bivši muž, koji je navodno ukraden, da bi ga Doli ubedila da je sat pronašla ispod prozora, piše Stil. Kasnije se Doli zaljubljuje u biznismena Roja, sa kojim započinje novu romansu.

U međuvremenu mu daje pištolj kojim je ubio njenog muža, rekavši da je pištolj „podseća na njenog muža“ i da ga moli da se reši pištolja. Roj baca pištolj u reku, a Doli drugi pištolj koji je ubio njenog muža daje komšijama da ga zakopaju u dvorištu, govoreći im da ne može da gleda u pištolj koji je podseća na njenog pokojnog muža.

Kada Doli i Roj prekinu svoju strastvenu vezu, on odlazi u policiju i priča kako se otarasio Dolinog pištolja. Policija uzima pištolj iz reke i zatvara Doli. U isto vreme, komšije izveštavaju da ih je Doli zamolila da zakopaju drugi pištolj. Ali pošto nisu mogli da utvrde da li je Fred upucan tim oružjem, slučaj je odbačen i Doli je puštena.

Dok je bila u zatvoru, Doli je zamolila svog advokata da ode do njene kuće i odnese namirnice njenom "polubratu" koji živi na tavanu. Verovali ili ne, ali mladi Oto se 10 godina skrivao na Dolinom tavanu i pisao romane. Kako se Doli selila od kuće do kuće, tako se selio sa tavana na tavan. Dok mu je ona redovno donosila hranu, piće i nove knjige, on je sam počeo da piše ljubavne romane.

Međutim, kako je vreme prolazilo, on je sve više postajao njen ljubavni rob.

Ubistvo njenog muža Freda samo ga je nateralo da se još više sakrije na Dolinom tavanu. Kada je istina izašla na videlo, a Doli je optužena za zaveru da ubije svog muža, porota je ipak odlučila da je oslobodi.

Ostatak života provela je u Los Anđelesu sa novim ljubavnikom za kojeg se udala dve nedelje pre smrti. Umrla je u 75. godini. Oto, koji je od 17. do 27. godine živeo na tavanu u Dolini, zbog zastarelosti slučaja je oslobođen optužbi za ubistvo, i preselio se u Kanadu, gde je radio kao portir. Novinari su ga nazvali "Betmen iz Los Anđelesa".

Bonus video: Emir Habibović otpevao pesmu Prevara

02:11

Emir Habibović otpevao pesmu Prevara

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.