OVU PRELEPU DEVOJKU SA NIKOLOM TESLOM NE POVEZUJE SAMO PREZIME: MANEKENKA otkrila sve vezano za svoje POREKLO
Nikola Tesla, Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

otkrovenje

OVU PRELEPU DEVOJKU SA NIKOLOM TESLOM NE POVEZUJE SAMO PREZIME: MANEKENKA otkrila sve vezano za svoje POREKLO

Zamislite kako biste se osećali da znate da ste potomak jednog velikana kao što je Nikola Tesla

Objavljeno:

Nikola Tesla nije imao dece, ali je imao braću, sestre i rođake, a svi zajedno su iza sebe ostavili mali broj rodbinskih veza koji mogu voditi do njega. Međutim, među tim malobrojnim rodbinskim vezama naša se i čuvena manekenka.

Šta je ona rekla o toj rodbinskoj vezi? Otkrila je niz zanimljivih detalja. "Svi te zapamte odmah i svi reaguju odmah na prezime", rekla je Slađana Tesla.

"Svi te zapamte odmah i svi reaguju odmah na prezime. To je nekad bilo i loše, jer nisam mogla da pobegnem sa časa, to bi odmah bilo primećeno u školi. Sa druge strane kako sam ponosna na to prezime, veoma mi znači i prija mi, ali mi je više odmagalo nego što mi je pomagalo", glasi u celosti njena izjava koju je ranije dala za TV PRVA.

Pored prezimena ima još dosta toga što je povezuje sa legendarnim naučnikom Nikolom Teslom.

Slađana Tesla koja ima izuzetno uspešnu manekensku karijeru i koja važi za jednu od najlepših žena na domaćoj javnoj sceni, otkrila je još jedan detalj, priču o tome kako je čuveno prezime uticalo na njen život:" Iz fizike su mi čak poklanjali ocene, jer je bilo sramota da jedan Tesla ima lošu ocenu iz fizike. Tek sada shatam šta je on radio i kako je radio i što ga više čitam, više ga razumem. On je bio čovek koji je voleo da se sredi, picaner. Cipelice, odelce i sve na mestu".

O slavnom pretku Slađana Tesla neretko govori, sa mnogo ponosa pa izdvajamo i ove njene reči: "Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica – koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: "Evo ga Tesla u meni!" On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost".

Na Instagramu je nedavno napisala: "Manastir Petkovica. Na samo kilometar daleko od Sisatovca, kazu da se Tesla i tamo lečio od kolere kada je bio mali ovom magičnom i lekovitom vodom. Lepota Srbije".

Slađana koja je rekla da "vuče korene od brata od strica Nikole Tesle", sarađivala je sa brojnim domaćim, ali i starnim modnim kućama među kojima su Vivijen Vestvud i Valentino. Radila je i kao modna koreografkinja, kasting direktorka i producentkinja, a s vremena na vreme vraćala se manekenstvu i to veoma uspešno pa su plakati iz modne kampanje sa njom u glavnoj ulozi krasili Italiju.

"Iako mnogi misle da zbog prirode manekenskog posla provodim mnogo vremena negujući se, to nije tako. Kada je moja koža u pitanju, trudim se da ispunim osnovne korake jer želim da izgledam uredno i negovano. Lice svakodnevno čistim i koristim apotekarsku kremu koju mi spravljaju farmaceuti, kao i antirid. Jednom u tri meseca odlazim na neki manji tretman kod kozmetičara, a masku stavljam jednom u dve nedelje. Ne provodim mnogo vremena po salonima. Na dobroj koži mogu da se zahvalim genetici", izjavila je za Hello.

Da li ste znali koliko dugo je spomenik Nikoli Tesli čekao na svoj red?

Muzej Nikola Tesla Jelena Gavrilovic:

00:23

Muzej Nikola Tesla Jelena Gavrilovic

(Espreso/ Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.