FBI AGENT OTKRIO KAKO DA ČITATE LJUDE KAO KNJIGU: Potrebne su vam samo OVE 3 VEŠTINE i niko vas više neće PREVARITI
Žena pronicljivo gleda drugu ženu, Foto: Profimedia

naučite ovo!

FBI AGENT OTKRIO KAKO DA ČITATE LJUDE KAO KNJIGU: Potrebne su vam samo OVE 3 VEŠTINE i niko vas više neće PREVARITI

Bivši FBI agent imao je veliko iskustvo kako da pročita ljude - oni koji imaju visoku emocionalnu inteligenciju prepoznaju na osnovu ove 3 osobine

Objavljeno:

Ključna veština koju je Kris Vos savladao tokom svoje 24 godine duge karijere kao međunarodni pregovarač FBI-a je znati kako da slušate i čitate ljude. Otkriva tri veštine svojstvene ljudima sa visokom emocionalnom inteligencijom.

Kris Vos je, na primer, 1993. godine bio pregovarač u talačkoj krizi tokom pljačke banke u Bruklinu. Preko telefona je pregovarao sa jednim od pljačkaša. Da bi rešio konflikt, uradio je tri stvari za koje kaže da ljudi sa visokom emocionalnom inteligencijom rade kada komuniciraju sa drugima, posebno tokom osetljivih razgovora.

Terapeut, Psihoterapeut, Terapija, Psiholog
foto: Profimedia

1. Govorite umirujuće

U tim pregovorima 1993. godine, Vos je koristio tehniku koju je nazvao "The Late Night FM DJ“ glas: jasan, umirujući i smiren glas koji je primenljiv u skoro svakoj situaciji. Ovaj ton glasa pokreće neurohemijsku reakciju koja smiruje mozak vašeg sagovornika. To onda stvara nehotični odgovor bistre glave kod oba sagovornika.

"Istinska zainteresovanost podstiče emocionalnu kontrolu", objašnjava Vos. "Ako govorite jasno, umirujućim glasom, zapravo možete i sebe da se smirite."

2. Ponovite izjave sagovornika u formi pitanja

Preslikavanje je efikasna tehnika da odobrovoljite sagovornika i prikupljanje informacija. Oslikavate nekoga ponavljanjem nekoliko ključnih reči koje su koristili u svojoj poslednjoj rečenici.

Na primer, ako pljačkaš banke kaže: "Imao sam zaista težak dan zbog svog stresa pod kojim sam2, odgovorite sa: "Stres pod kojim ste?"

Ovo vas održava prisutnim i emocionalno treznim, a istovremeno omogućava pljačkašu banke da nastavi da priča.

psiholog
foto: Dmytro Sidelnikov / Alamy / Alamy / Profimedia

3. Okarakterišite emocije sagovornika

Vos je tokom pregovora rekao drugom pljačkašu banke: "Nije bila tvoja greška, zar ne?" i "Žališ što se ovo dogodilo, zar ne?" Oba ova pitanja su insinuirala da je pljačkaš jednostavno doveden u neprijatnu situaciju, piše Rts.

Ova taktika se koristi za verbalno identifikovanje i imenovanje emocija sagovornika. U prikladne izjave ovog tipa spadaju i rečenice: "Izgleda da ste u stresnoj situaciji“ ili „Izgleda da niste zadovoljni kako su se stvari odvijale".

Visoka emocionalna inteligencija zahteva strateško slušanje. Vos je uspeo da natera pljačkaše banaka da se predaju i oslobode taoce jer je uradio nešto što većina nas verovatno ne bi uradila usred sukoba pod visokim pritiskom – slušao je.

Ali njegovi alati za pregovaranje mogu se koristiti u bilo kojoj životnoj situaciji. Ako ste u stanju da savladate veštinu slušanja, možete da iskoristite svoju emocionalnu inteligenciju kako biste uspešno ublažili sukob sa svojim kolegom, supružnikom ili čak svojim nervoznim tinejdžerom.

SVAKO OD NAS IMA 4 MRAČNE CRTE LIČNOSTI! Psiholog: U kombinaciji sa verovanjem u magiju mogu dovesti do MONSTRUOZNIH zločina:

04:11

SVAKO OD NAS IMA 4 MRAČNE CRTE LIČNOSTI! Psiholog: U kombinaciji sa verovanjem u magiju mogu dovesti do MONSTRUOZNIH zločina!

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.