ZATVORITE OČI I ZAMISLITE JEDNU STVAR, TEST ĆE OTKRITI SVE O VAMA: Saznajte šta se krije DUBOKO u vašoj PODSVESTI
Stepenice, Foto: Sergio Barrios / Panthermedia / Profimedia

morate da znate

ZATVORITE OČI I ZAMISLITE JEDNU STVAR, TEST ĆE OTKRITI SVE O VAMA: Saznajte šta se krije DUBOKO u vašoj PODSVESTI

Obezbedite sebi mir, skoncentrišite se i odgovorite na sledeća pitanja

Objavljeno:

Stepenice su jedan od simbola koji mogu da otkriju mnogo o nama i našoj prošlosti, ali i da nas podstaknu da naučimo lekcije koje će nam koristiti u sadašnjosti i budućnosti.

Ovaj test ličnosti sa stepenicama omogućava da proverite da li su u vašoj podsvesti skriveni stari potisnuti problemi ili zaboravljene mentalne traume.

Obezbedite sebi mir, skoncentrišite se i odgovorite na sledeća pitanja.

Stepenice
foto: Printscreen/TikTok/ashleykeeah

Zgrada

Zamislite da lutate nepoznatom zgradom. Opišite kako ona izgleda.

Stepenice

Iznenada vidite ispred sebe veliku rupu u podu i stepenište koje vodi negde dole u podrum. Kakve stepenice ste videli – obične, spiralno ili one sa užadima? Zapišite odgovor.

Broj koraka

Koliko je dugačko stepenište koje ste videli? Da li je imalo samo nekoliko stepenika ili je bilo beskrajno dugačko?

Glas

Zamislite da se spuštate stepenicama i odjednom začujete nečiji glas. Oslušnite dobro: da li čujete da vam neko nešto govori, ili pak čujete vrisku, smeh, plač…? Zapišite.

Tajanstvena figura

Spustili ste se do dna stepeništa, podigli ste glavu i videli osobu koja vas je zvala po imenu. Ko je ta osoba? Zapišite i to.

Povratak u stvarnost

Prekinite ovo zamišljeno putovanje i pogledajte oko sebe. Da li vam je bilo teško da se vratite u stvarnost? Ili vam je slika stepeništa i dalje živa u mašti, kao da želite da se malo duže zadržite na stepenicama?

Tumačenje pogledajte u nastavku.

Šta simbolizuje zgrada?

Analizirajte koliko ste detaljno vizualizovali zgradu.

Ako je vaša mentalna slika napuštene zgrade bila puna detalja, to znači da ste u prošlosti najverovatnije pretrpeli neku mentalnu traumu koja vas i dalje muči.

Ako se zgrada u vašoj mašti pojavila „na blic“ i nije vam izazvala maštu da je vidite do najsitnijih detalja, verovatno je da ste uspeli da izbegnete posebne psihološke nevolje u životu.

Važno je i stanje u kojem se nalazila zgrada koju ste izmaštali. Ako je zgrada bila nova, onda se događaj koji vas nagriza dogodio nedavno. Što je zgrada u vašoj fikciji izgledala trošnije i prašnjavije, to je više vremena prošlo od trenutka kada ste se suočili sa traumom.

Stepenice
foto: Profimedia

Šta simbolizuju stepenice?

Tip stepeništa govori kakav je vaš stav prema psihološkom problemu koji „vučete“ iz prošlosti.

Direktni silazak niz stepenice koje su stabilne sugeriše da ste svesni problema, ali da ne bežite od toga da ga rešite.

Spiralno stepenište ukazuje na to da vam je na mnogo načina pravo značenje prošlog iskustva nerazumljivo, iako želite da to bude drugačije. Potrebno vam je vreme da se na pravi način suočite sa ranama iz prošlosti.

Stepenice sa užadima simbolizuju direktnu samoobmanu – poricanje problema ili zabludu koju svesno negujete da biste se zaštitili od posledica koje je taj problem izazvao u vašem životu.

Šta otkriva broj stepenika?

Broj stepenika ukazuje na snagu psihološke traume koju podsvest um krije od vas. Shodno tome, što je stepenište bilo duže, to je mentalna rana koju nosite ozbiljnija.

Šta simbolizuje glas koji ste čuli?

Zvuk koji ste čuli može da objasni kako ste tačno uspeli da preživite psihološku traumu u trenutku kada se ona dogodila.

Ako ste jecali, to znači da ste problem dugo nosili u sebi, ali da ste tokom vremena dobili potrebnu podršku i utehu, i uspešno prošli kroz traumatično iskustvo.

Smeh simbolizuje da ste se u trenutku traume ponašali kao da je sve u redu, u želji da niko ne sazna kako ste se tada zapravo osećali.

Plač je znak da ste rešenje problema u trenutku njegovog nastanka nesvesno odložili, a problem privremeno zaključali u duši – sve do trenutka kada osetite da ga možete relativno bezbolno dodirnuti. Da li je taj trenutak upravo sada?

Ako ste čuli nepoznati glas, to ukazuje da ste možda odbili da priznate traumatično iskustvo, zbog čega ste konstantno napeti. Budite pažljivi, jer ako ne rešite svoje probleme, možete da postanete ravnodušni na patnje drugih ljudi.

Šta simbolizuje osoba koju ste videli?

Osoba na vrhu stepeništa koja vas zove je neko na koga mislite da možete da računate u teškim trenucima. Ujedno, to je i osoba koja svojom ljubavlju, mudrošću i iskrenim savetima može da vam pomogne u zaceljivanju rana iz prošlosti.

Šta otkriva povratak u stvarnost?

Koliko ste se lako i brzo vratili u stvarnost pokazuje kolika je moć uticaja problema iz prošlosti na vaš sadašnji život.

Ako ste se brzo vratili u realnost, onda vas teret prošlosti ne opterećuje previše.

Ako se slika stepeništa, naprotiv, zadržala u vašoj mašti, onda vas problem i dalje opterećuje i zahteva rešenje. Možda bi u ovoj situaciji bilo korisno da se obratite psihologu koji će vam pružiti potrebnu podršku.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.