ŽENA JE RODILA TROJKE, A KADA SU ODRASLE DESILO SE OVO: Priča o majci i ćerkama KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA (FOTO)
Trojke, Foto: Prfintscreen Instagram/bedelltripletobgyns

dirljivo

ŽENA JE RODILA TROJKE, A KADA SU ODRASLE DESILO SE OVO: Priča o majci i ćerkama KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA (FOTO)

Zastrašujućom igrom sudbine, Janet je rodila identične trojke, a nije ni slutila da će jednog dana raditi zajedno sa svojim ćerkama

Objavljeno:

Doktorka Janet Gersten, nakon što je diplomirala sa fenomenalnim uspehom, započela je svoju privatnu praksu kao jedan od prvih ginekologa u južnom Majamiju 1983. Nekoliko godina kasnije, osnovala je i svoj istraživački centar.

Trudnoćom sa trojkama bila je iznenađenje, jer takvi slučajevi se nisu dešavali ni u njenoj široj familiji. Neizmerna sreća i uzbuđenost su joj pomogle da drugo stanje iznese veoma hrabro. Međutim, u 35. nedelji morala je na carski rez kako bi izbegla moguće komplikacije.

Na svet su došle tri devojčice - Viki, Sara i Jana. A svoju mamu kako porađa ženu prvi put su gledale kada su imale svega osam godina. Zanimljivo je da su odreagovale potpuno različito.

Dok je Sara bila zadivljena koliko se samouvereno njena majka nosila sa situacijom, Viki je stajala uza zid, a Jana je bila užasnuta.

“Tri stvari mi definitivno padaju na pamet. Prvo, nisam očekivala da će bebina glava biti tako velika. Drugo, bilo je to prvi put da sam osetila da ću se onesvestiti. I treće, definitivno ne želim biti ginekolog - priseća se Jana, a prenosi cinjenice.ba.

Ali kako su odrastale, tako su rasla i njihova interesovanja za medinicu i ginekologiju. Sa druge strane, Janet ističe da nikada nije terala svoje ćerke da krenu tim putem, već da je to bio isključivo njihov izbor, a ona ih je samo podržala u ostvarenju ciljeva.

Kćerke su 2017. godine završile specijalizaciju i pridružile se majci na klinici.

Zanimljivo je da je i otac trojki bio ginekolog Robert Bedel. Svoj posao je mnogo voleo, te se nastavio njime baviti i u penzionerskim danima, a preminuo je 2013. godine.

Sada 70-godišnja Gresten ponosna je na svoje kćeri i zahvalna što može raditi s njima.

“Ja sam jedna od najsrećnijih majki na svetu”, priznaje.

I njene ćerke dele isti osećaj zadovoljstva i ispunjenosti.

“Volim što ne kolutam očima kad kažem da moram na posao. Volim što smo svi u istom timu", kaže Sara.

Majka im je najveći uzor u poslu i smatraju da je veliki heroj, jer je omogućila brojim parovima da se izbore sa zdravstvenim problemima i ostvare se u ulozi roditelja.

“Naša majka u praksi je više od 35 godina. Ona je pokretač, uzor, pionir i naša večna inspiracija. Večno smo zahvalni što je imamo za svog vođu!”, naglasile su ponosne ćerke.

MARIJA, ČESTITAMO, ČEKATE TROJKE: Sreća posle pet godina borbe zakucala na vrata Đukića:

02:57

MARIJA, ČESTITAMO, ČEKATE TROJKE: Sreća posle pet godina borbe zakucala na vrata Đukića

(Espreso/Cinjenice.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.