BILA JE PRAVA LEPOTICA, ONDA SU JE PROGLASILI NAJRUŽNIJOM NA SVETU: Evo koji ZDRAVSTVENI PROBLEM se krio IZA SVEGA
Meri, Foto: Printscreen Instagram/medicinaol

tužno

BILA JE PRAVA LEPOTICA, ONDA SU JE PROGLASILI NAJRUŽNIJOM NA SVETU: Evo koji ZDRAVSTVENI PROBLEM se krio IZA SVEGA

Bili su srećna porodica sve dok Meri nije pogodila, u to vreme, nepoznata bolest

Objavljeno:

Meri En Bevan nije uvek izgledala tako. Bila je lepa mlada žena pre nego što su se na njenom licu počeli da se pojavljuju simptomi bolesti akromegalije.

Akromegalija je hormonski poremećaj koji se javlja kada hipofiza proizvodi previše hormona rasta. Poremećaj pogađa troje od 50.000 ljudi i obično od te bolesti rastu šake i stopala, ali i vilica, nos i čelo.

Pogodila je nepoznata bolest

Meri je rođena 1874. godine u porodici srednje klase i bila je jedina ćerka, imala je sedmoricu braće. Studirala je medicinu i postala medicinska sestra 1894. Devet godina kasnije udala se za Tomasa Bevana i zajedno su imali četvoro dece.

Bili su srećna porodica sve dok Meri nije pogodila, u to vreme, nepoznata bolest. Njen muž je ostao uz nju, ali je iznenada preminuo od moždanog udara 1914. godine. Meri nikako nije mogla da pronađe posao zbog svog fizičkog izgleda i iz očaja se prijavila na takmičenje „Najružnija žena“ i odnela pobedu.

Bila je predmet ismejavanja

Trpela je poniženje i ismevanje da bi uspela da prehrani svoju porodicu. Godine 1920. pozvana je u Dreamland Circus na Koni ajland, gde je radila do svoje smrti 1933. Takođe je gostovala za Ringling Bros i tako prikupila dovoljno novca da othrani četvoro dece.

Bevan treba pamtiti kao neverovatnu majku koja je uradila ono što je morala kako bi preživela i da bi svojoj deci uspela da obezbedi budućnosti.

Majke i snajke:

00:51

Majke snajke

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.