7 stvari koje ne bi trebalo da radite u Rusiji (FOTO)

ruski tabui

7 stvari koje ne bi trebalo da radite u Rusiji (FOTO)

Svaka zemlja ima neke svoje običaje i sujeverja, koja postaju nezvanična pravila ponašanja. Tu ni Rusija nije izuzetak
Objavljeno:

Na Madagaskaru deca ne smeju da izgovore ime svog oca, niti da spominju bilo koji deo tela. Na Tajvanu je nezamislivo pisati poruke ili poštu crvenom hemijskom olovkom. E, ovo je patriotizam: Rus spalio BMW da podrži Ladu! (VIDEO) Svaka zemlja ima neke svoje začkoljice, koje su u drugim delovima sveta uobičajena pojava. Takvo sujeverje ni u Rusiji nije nikakav izuzetak. Ovo su sedam najvažnijih stvari koje bi trebalo da izbegavate prilikom posete Rusiji: 1. Nemojte da nosite kaput unutra - Nekulturno je nositi kaput u kući, čak i ako je grejanje pokvareno.

2. Nemojte da držite ruke u džepovima - Nepristojno je hodanje sa rukama u džepovima, pa ako poslujete u Rusiji pazite da vam ruke uvek budu na otvorenom.
3. Nemojte da sedite raširenih nogu - Ni slučajno nemojte da dignete nogu tako da članak oslonite na koleno, i pazite da vam se nikada ne vide đonovi pošto se cipele smatraju prljavim.
4. Nemojte da zviždite na ulici - Na zviždanje na ulici, ali ni u zatvorenom, ne gleda se blagonaklono.
5. Nemojte da jedete na travnjacima - Zaboravite na piknik, bez obzira koliko je vreme lepo.
6. Nemojte da pitate ljude gde je toalet - Smatra se nepristojnim ispitivati druge gde se nalazi WC, a to pogotovo ne bi trebalo da pitate osobu suprotnog pola.
7. Nikad nemojte da se rukujete kroz vrata - Rusi su poznati po svom sujeverju i rukovanje preko praga smatraju nesrećom, pa nemojte da se rukujete dok ne uđete u zatvoren prostor.
(Espreso.co.rs / Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.