17 najjačih alkoholnih pića na svetu! DA LI BISTE SMELI DA IH PROBATE? (FOTO)
Foto: Stock

Vatrena voda

17 najjačih alkoholnih pića na svetu! DA LI BISTE SMELI DA IH PROBATE? (FOTO)

Ako volite alkoholna pića sigurno će vas zaintrigirati da probate neko od najjačih na svetu. No, ne preterujte jer će vas neka od njih spržiti i grlo i jetru

Objavljeno: 16:35h

9. Sunset rum, 84.5% alkohola (Sent Vinsent i Grenadini)

Još jedan rum na listi pakleno jakih pića i opet sa Kariba. U pitanju je beli rum sa jačinom od koje sigurno više niko ne ostaje beo u licu.

Preporučuje se da ga pijete što više razređenog jer bi u originalnom stanju mogao da izazove opekotine u stomačnom traktu. Zbog toga, dolazi u obzir samo u koktelima.

8. Balkan vodka, 88% alkohola (Bugarska)

Evo jednog iz naših krajeva. Trostruko destilovana votka je toliko snažna da na etiketi sadrži čak 13 zdravstvenih upozorenja. Preporučuje se da se pije u koktelima, nikako čista jer bi vas to oteralo u bolnicu.

Iako se prodaje u dvadesetak zemalja sveta proizvođač je pravi u malim količinama kako bi očuvao kvalitet votke.

7. Pincer Shanghai strength, 88,8% alkohola (Škotska)

foto: Printscreen Pinterest

Ovo piće pravi totalnu zbrku u glavi i pre nego što ga probate, a evo i zašto. Njeni tvorci su Škoti, ali nisu napravili viski "kako to bog zapoveda", već neku vrstu votke. Drugo, pravi se od lekovitog bilja - zove i gujine trave iliti mlečnog čkalja - koje se u kineskoj medicini koriste kao sredstva za lečenje jetre, ali joj je jačina takva da bi vam u koncentrovanom stanju spržila ne samo nju, već sve od grla do bubrega.

Zato, barmeni iz jedne flaše ovog napitka mogu da izvuku 65 „šotova“, a ne 26, kako je to uobičajeno.

6. Hapsburg gold label premium reserve Absinthe, 89.9% alkohola (Češka)

foto: http://www.hapsburgabsinthe.com

Početkom XX veka apsint je u mnogim evropskim državama i SAD bio zakonom zabranjen za upotrebu jer su mnogi njegovi uživaoci postali teški alkoholičari. Tek od 1990, a još više 2004. to piće vratilo se u legalne tokove.

Da su ograničenja prevaziđena možda najbolje govori reklamni slogan češkog Habsurg apsinta - "Pravila ne postoje". No, njegova jačina je takva da distributeri moraju da upozoravaju kupce da ga ne piju u čistom obliku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.