ZAMENILI SU GA NA ROĐENJU, A RASTAO JE U TEŠKOJ BEDI: Kada je bogata majka SAZNALA, uradila je nešto nečuveno
Zamenjene bebe koje su odrasle, Foto: Foto: printscreen 60 minutes Australia

ŽIVOT PIŠE ROMANE

ZAMENILI SU GA NA ROĐENJU, A RASTAO JE U TEŠKOJ BEDI: Kada je bogata majka SAZNALA, uradila je nešto nečuveno

Kada je imao 15 godina, Robin je na televiziji rekao da je prezirao što Gavinu sve lako polazi za rukom

Objavljeno:

Muškarac iz Južnoafročke Republike, koji je zamenjen sa drugom bebom na rođenju odrastao je u bedi, a drugo dete u luksuzu. Za tešku sudbinu krivi svoju biološku majku koja nije htela da ispravi grešku kada je saznala.

Robina je odgajala Sendi Dokins, samohrana majka koja se bori da sastavi kraj s krajem, dok je Gavin odrastao u bogatoj porodici sa Megs Klinton Parker. Greška je otkrivena 1991. godine nakon što je spor oko Gavinovog očinstva doveo do DNK testa koji je pokazao da Megs nije njegova rođena majka.

Provera bolničkih kartona tada je otkrila da je Megsinog biološkog sina, Robina, zapravo odgajala Sendi. Međutim, kada su imale priliku da zamene svoje sinove, Megs i Sendi su umesto toga odlučile da zadrže decu koju su podizale od rođenja, otkriveno je u TV emisiji “60 Minutes Australia” koja se bavi porodičnim i životnim pričama.

Dečaci su odrasli skoro 500 kilometara jedan od drugog u veoma različitim okruženjima i roditelji su ih naučili da zovu jedan drugog bratom. Robin je rekao kako bi voleo da se Megs borila da ga vrati, naglasivši da njegov skromni život sa Sendi nije bio lak. Čak ga i opisao kao “iskušenje koje ne bi poželeo ni svom najgorem neprijatelju”.

Beda u kojoj je Robin odrastao Foto: printscreen 60 minutes Australia

Kada je imao 15 godina, Robin je na televiziji rekao da je prezirao što Gavinu sve lako polazi za rukom.

– Ako sam ikada nešto želeo, morao sam da radim na tome, nikada stvari nisu meni dolazile – dodao je.

Robin i Gevin su bili jedino dvoje dece rođene u bolnici Najdžel u Johanesburgu istog dana u leto 1989. godine i medicinska sestra ih je slučajno dala pogrešnim majkama. Kada su 1991. otkrile grešku, ali odlučile da ne zamene decu, Sendi i Megs su se zagrlile kao sestre.

Gevin je tada rekao da je “zadovoljan” životom koji mu je slučajno zapao i da mu nije žao Robina.

– Reći da se svaki dan zahvaljujem svojim srećnim zvezdama bilo bi pogrešno, ali u isto vreme mi je dat život koji sada živim i ne žalim ni za čim – rekao je.

Ali Megs je nedostajao njen biološki sin i 2004. ga je ohrabrila da se preseli preseli preko pola zemlje u njen dom sa Gevinom, ostavljajući Sendi ogorčenu i bez deteta.

– Samo želim da znam da je zaista zadovoljna onim što je postigla. Mislim da je uništila živote ljudi, jednostavno ne postoji drugi način da se gleda na to… Uništila je moj za početak – rekla je tada Sendi.

Gavin i Robin kao deca Foto: printscreen 60 minutes Australia

Megs je na to rekla da je razume i da bi bila „razorena“ da joj se isto dogodilo, ali je ostala odlučna

– Neću ga vratiti jer je boli. Neću da mi bude žao jer sam pobedila. Prokleto mi je drago što sam pobedila – rekla je ona.

Ali imidž srećne porodice ubrzo je počeo da se ruši zbog Robinovog odnosa prema njegovoj novoj školi i Megsinih velikih očekivanja od njega. Dom se pretvorio u “ratnu zonu”, a Robin je rekao da ga je visoki pritisak pretvorio u “zmaja”.

“To nisam bio ja. Osećao sam se kao da sam u flaši sa zatvaračem. Trebalo je da pokušam da se promenim za dve, tri godine kako bih bolje odgovarao Meg, ili kako bi ona bila srećna. Pokušao sam i mislio sam da mogu, ali nisam mogao – rekao je.

Sa 18 godina, Robin je napustio školu i krenuo na put, preselivši se u mesto Luis Tričart u na severu zemlje gde je našao posao u izradi opreme za safari. Taj potez je razorio Megs, razbijajući ionako krhku porodicu.

– Kada je otišao, umalo nisam umrla. Ne mogu ni da opišem koliko to boli, jer sam se toliko trudila i toliko sam to želela da mi to uspe. Kada je otišao, jednostavno sam prestala da živim na neko vreme – rekla je ona.

Gavina je takođe teško pogodilo to što je Robin napustio Megs, pa je prizanao da mu je došlo da ga ubije.

– Činjenica je da je povredio Megs. Mislim da se osećala izuzetno izdano i stvarno povređeno kada je izašao. Dala mu je dom na tri do četiri godine, čuvala ga je, izdržavala ga, a on je otišao bacivši nam sve to u lice – rekao je on.

Godinama kasnije, čudna porodica se ponovo ujedinila sa Robinom, njegovom suprugom Lizel i njihovim sinom Džejmsom, tako da sada počinju da obnavljaju svoj odnos.

Robin sada kaže da tek sada razume zašto su Megs i Sendi odlučile da ne zamene bebe nazad.

– Ako bih saznao da nije moj, nema šanse da bih ga vratio. Doneo bih odluku da neću da upoznam drugo dete jer je ono što imam dobro i tako treba da ostane – rekao je on, sada sa pozicije oca.

– Ne bih želeo da on zna, držao bih to u tajnosti i pustio bih stvari da budu takve kakve su – zaključio je Robin.

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.