MISLILA DA IMA PSA, A ISPOSTAVILO SE DA JE ON KRVOLOČNA ŽIVOTINJA: Evo kako je žena spasila živu glavu (VIDEO)
Pas, Foto: Printscreen/TikTok/madsullivan5550

AU, AU

MISLILA DA IMA PSA, A ISPOSTAVILO SE DA JE ON KRVOLOČNA ŽIVOTINJA: Evo kako je žena spasila živu glavu (VIDEO)

Ko bi rekao

Objavljeno:

Ovaj kućni ljubimac ušao je u njihove živote prvi put 2016. godine, kada je žena po imenu Su Yun donela životinju u svoje selo u Yunnanu u Kini.

Prosčna težina Tibetanskih mastifa je oko 70 kilograma, što ovde nije bio slučaj. Ovaj "kućni ljubimac" imao je na samom početku oko 100 kilograma i jeo je "kutiju voća i dve kante rezanaca" dnevno što je bio prvi alarm. Nedugo zatim počeo je da hoda na dve noge što ih je uznemirilo celu porodicu.

Sve više je ličio na medveda

Zatim, kako je vreme prolazilo, vlasnik ljubimca počeo je da se pita da li to uopšte Tibetanski mastif jer je počeo sve više da nalikuje na medveda. „Što je više rastao, to je više ličio na medveda“, rekla je vlasnica za China News. „Malo se plašim medveda.“

Na kraju je nazvala vlasti i oni su potvrdili da su njene sumnje tačne. Žena nije uzgajala Tibetanskog mastifa nego azijskog crnog medveda. U Kini se te životinje navodno prodaju za ogromne svote novca na crnom tržištu, gde se koriste u tradicionalnoj azijskoj medicini i hrani. Hemikalija pronađena u medveđoj žuči, ursodeoksikolna kiselina, na primer, koristi se za lečenje bolesti jetre i žučnih kamenaca.

Međutim, srećom po ovog medveda, prihvatio ga je Yunnan Wildlife Rescue Center. Ali uprkos tome što je tako dugo bio porodični ljubimac, osoblje je očigledno bilo toliko uplašeno što bi životinja mogla da uradi, da su joj dali sedative pre transporta. Ipak, čini se da je selidba prošla glatko i medved sada živi svoj najbolji život, piše Net.hr.

Su Yun nije jedina osoba u Kini koja je napravila ovu grešku. U martu 2018., drugi čovek iz iste pokrajine navodno je uradio potpuno istu stvar nakon što je pronašao medveda u šumi i pretpostavio da je to pas lutalica te ga uzeo.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.