OVAJ GLUMAC JE BIO MUŽ BRANKE VESELINOVIĆ: Javnost sigurno NIJE ZNALA da je u pitanju BAŠ ON (FOTO)
Branka Veselinović, Foto: Nenad Petrović

VELIKA LJUBAV

OVAJ GLUMAC JE BIO MUŽ BRANKE VESELINOVIĆ: Javnost sigurno NIJE ZNALA da je u pitanju BAŠ ON (FOTO)

Kako je došlo do romanse, ispričala je svojevremeno lično Branka Veselinović

Objavljeno: 20:07h

Nedavno preminula glumica Branka Veselinović (105) bila je u skladnom braku sa kolegom glumcem Mlađom Veselinovićem. Njihovoj ljubavi je "kumovala" čuvena glumica Mira Stupica.

Kako je došlo do romanse, ispričala je svojevremeno lično Branka Veselinović.

"Zahvaljujući Miri Stupici započela sam ljubav sa Mlađom. Pripremali smo predstavu u kojoj smo Mlađa i ja igrali ljubavni par. On je igrao Bepu Ribara, a ja Ursulu Pulentu. Probali smo u dramskoj sali na mestu gde je nekada bila crkva, danas je tu Bajlonijeva pijaca. Na probama Mira Stupica primetila je kako se Mlađa i ja uverljivo grlimo", rekla je Branka Veselinović u jednom intervjuu, prenosi "Blic", i dodala:

Branka Veselinović
foto: AP / Nenad Pe

"Pitala ga je da li ima devojku, on je rekao da nema. Znala je da sam ja bila bez momka. Onda je rekla: “Bilo bi mnogo lepo da vi budete par i privatno, ne samo na sceni”. Tada smo se svi smejali, ali mesec po mesec i mi smo počeli da se volimo, ljubimo, a venčali smo se 1948. u septembru. Ima takvih brakova da su se ljudi zaljubili u pozorištu", navela je glumica.

Nažalost, Branka i Mlađa nikada nisu imali decu.

"Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godinama nam je rekao da je to tako i da neki partneri ne mogu da imaju decu. Rekao je: "Da ste sa drugima u braku, imali biste i vi i Branka". A onda smo mu mi rekli da se volimo, a on je poručio: "Volite se, ali dece nećete imati", rekla je Branka Veselinović jednom za "Pulsonline".

Branka Veselinović
foto: Marina Lopičić

Inače, Mlađa Veselinović se rodio u Kragujevcu 1915. godine, diplomirao je na Filozofskom i Filološkom fakultetu u Beogradu, a studirao je i na Kembridžu, navodi se na Wikipedia stranici glumca.

Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od osnivanja 1947. godine, a debitovao je u prvoj predstavi teatra "Kralj Betajnove". Sarađivao je sa najvećim rediteljskim imenima i ostvario oko sto uloga na sceni JDP-a.

Zahvaljujući Branki i Mlađi Veselinović dodeljuje se Nagrada "Branka i Mlađa Veselinović"počev od 2012. godine. Dobitnici ovih priznanja bili su Nebojša Glogovac, Aleksandra Janković, Vojin Ćetković, Nataša Tapušković, Jelisaveta Sablić i Nenad Jezdić.

Mlađa Veselinović je preminuo 2012. godine u 98. godini. Komemoracija je održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

(Espreso/Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.