KUPIO JE ORONULU KUĆU, A UNUTRA NAŠAO PRAVCATO BOGATSTVO: Prvo se obradovao, pa usledilo razočarenje života
Oronula kuća koja krije blago, Foto: printscreen elperiodicoextremadura.com

IJU!

KUPIO JE ORONULU KUĆU, A UNUTRA NAŠAO PRAVCATO BOGATSTVO: Prvo se obradovao, pa usledilo razočarenje života

Tonjo je oronulu kuću u Galiciji kupio kako bi živeo u njoj kada se penzioniše

Objavljeno:

Španac koji je kupio staru kući i počeo da je renovira u zidovima je pronašao butke novčanica natrpane u “Neskvik” limenke, ali mu je deo novca propao.

Tonjo Pinjeiro našao je ukupno šest kutija sa oko 9 miliona starih pezeta, koje bi danas vredele oko 54.000 evra. Međutim, njegova radost je bila kratkog veka kada je otkrio da su neke od novčanica toliko stare da više nije mogao da ih zameni.

Španska centralna banka mu je poručila da je propustio rok za drugu turu novčanica, nakon što je uspeo da kupi oko 30.000 evra pre juna 2021. godine.

– Zvao sam ih, ali su mi rekli da to više nije moguće – rekao je građevinski radnik iz Valensije za list El Progreso.

Tonjo je oronulu kuću u Galiciji kupio kako bi živeo u njoj kada se penzioniše, jer je odrastao u tom kraju. Bila je napuštena četiri decenije, ali je onda na Fejsbuku primetio da se prodaje i rešio da je kupi.

Kuća je bila zapuštena i u jako lošem stanju, ali je među porušenim zidovima i šutom Tonjo nabasao na pravo malo bogatstvo kojim je, kako kaže, platio novi krov.

– Pretpostavljam da su čuvane u limenkama zbog vlage. Novčanice na kraju su bile malo oštećene, ali druge nisu. Kao ispeglane su, bilo je neverovatno – rekao je građevinac i priznao da se malo razbesneo kada je saznao da mu je prošao rok za drugi deo novca.

Komšije su objasnile novinarima da je kuća pripadala Manuelu do Sentesu, radniku u fabrici cigala Kanabal koji je postao trgovac stokom. Umro je bez naslednika, ostavljajući svoje bogatstvo sakriveno u zidovima.

Manuel je, kako kažu oni koji su ga poznavali, takođe sakrivao keš u razne poljoprivredne mašine koje je potom prodavao, zaboravljajući šta je unutra.

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.